Belangen Soesterberg

Belangenbehartiging Soesterberg

Belangen Soest

Belangenbehartiging Soest

Belangen Baarn

Belangenbehartiging Baarn

Nieuwsbrief KBO-PCOB

Maandag 06 mei 2019

Nieuws van KBO-PCOB | 3 mei 2019 online lezen
 
 
Parkeren voor ziekenhuisbezoek moet betaalbaar worden, teken onze petitie!
 
€4 per uur of wel €36 voor een dagkaart. Dat zijn de bedragen die mensen vaak moeten neertellen voor een ziekenhuisbezoek. Voor wie vaker naar een ziekenhuis moet, lopen de kosten zo flink op. KBO-PCOB is het zat dat ziekenhuizen parkeerders gebruiken als melkkoe en start een petitie om een eind te maken aan de torenhoge parkeerkosten. Al meer dan 20.000 mensen steunden de petitie. Tekent u ook?
Teken de petitie
 
Een vraag over uw ABP-pensioen? Bestuurders geven antwoord aan leden KBO-PCOB
 
Bent u lid van KBO of PCOB, gepensioneerd én ontvangt u pensioen van ABP? Heeft u vragen over het beleid van dit pensioenfonds? Ga dan op 14 juni samen met KBO-PCOB in gesprek met ABP-bestuurders.
Meer informatie en aanmelden
 
Senior voelt zich minder vaak onveilig
 
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceerde eind april cijfers over veiligheid en de beleving van veiligheid in de eigen omgeving. Volgens deze cijfers ervaren senioren meer dan andere leeftijdsgroepen agressief gedrag in het verkeer. Daarentegen zeggen juist senioren minder dan andere leeftijdsgroepen een gevoel van onveiligheid te hebben. Veiligheidsvoorlichters van KBO-PCOB nemen de uitkomsten van het rapport mee in hun werkzaamheden voor senioren.
Lees meer
 
KBO-PCOB blij met oproep Nederlandse Zorgautoriteit voor duidelijkheid over hulpmiddelen
 
Mensen die hulpmiddelen nodig hebben, zoals bijvoorbeeld een gehoortoestel, verdwalen vaak in het aanbod. De meeste onduidelijkheid bestaat er over de vergoedingen. KBO-PCOB is daarom blij met de oproep van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) voor meer duidelijkheid over hulpmiddelen.
Lees meer
 
KBO-PCOB mengt zich in debat over ziekenhuisfaillissementen
 
De Tweede Kamer debatteerde op 25 april over ziekenhuisfaillissementen. KBO-PCOB deelde voorafgaand aan het debat met de Kamer zorgwekkende signalen van leden over de effecten van het faillissement van het ziekenhuis in Lelystad.

De juiste zorg op de juiste plek lijkt hier namelijk niet meer op te gaan, zo concludeert KBO-PCOB samen met een aantal gedupeerden. Als we met elkaar werken aan het langer thuis wonen van senioren, dan vraagt dat om een goed netwerk aan zorg; en dat is inclusief het ziekenhuis. 
Meer over de zorgen van senioren
 
KBO-PCOB zet zich in voor hogere vaccinatiegraad volwassenen
 
Er is momenteel veel discussie over de vaccinatie van kinderen en jongeren, maar ook de aandacht voor vaccinatie van volwassenen mag volgens KBO-PCOB niet verloren gaan. De helft van alle vaccins in Nederland wordt namelijk aan volwassenen gegeven, zoals de griepprik, de pneumokokkenprik tegen longontsteking en de prik tegen gordelroos.
De vaccinatiegraad onder volwassenen daalt echter zorgwekkend en dat vraagt om actie. Daarom heeft KBO-PCOB  – lid van de Vaccinatiealliantie – het initiatief genomen om, samen met het ministerie van VWS, de Nederlandse Influenza Stichting en een aantal andere organisaties, te bewaken dat er voldoende aandacht blijft voor vaccinatie van volwassenen. Staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS ondersteunt de inzet van KBO-PCOB.
Lees meer over onze actie
 
Rapportage belangenbehartiging eerste kwartaal 2019
 
Er staat weer een nieuwe rapportage belangenbehartiging voor u online. In deze rapportage leest u wat we in het eerste kwartaal van 2019 voor senioren in Nederland deden en bereikten.

Via onderstaande knop komt u bij het overzicht met de maandelijkse rapportages.
Lees de rapportages
 


Nieuwsoverzicht

Lid worden

Wilt u ook lid worden van KBO Soest? Bekijk alle voordelen door op de onderstaande knop te drukken.

Lid worden

Ons doel

Behartiging van de belangen van haar leden in de gemeente Soest en Baarn.

Contactinformatie

KBO Soest-Soesterberg-Baarn
Postbus 139
3760 AC Soest

info@kbosoest.nl