Belangen Soesterberg

Belangenbehartiging Soesterberg

Belangen Soest

Belangenbehartiging Soest

Belangen Baarn

Belangenbehartiging Baarn

Nieuwsbrief KBO-PCOB

Zondag 30 juni 2019

 
     
Nieuws van KBO-PCOB | 28 juni 2019 online lezen
 
Parkeerpetitie ziekenhuisbezoek heeft effect
 
Bijna 27.000 handtekeningen haalden we op met onze actie tegen de torenhoge parkeerkosten bij ziekenhuizen. Dinsdag 25 juni boden we ze aan aan de Tweede Kamer. En onze actie sorteert meteen effect: PvdA en 50Plus doen mee in de strijd tegen parkeerkosten. Lilianne Ploumen (PvdA) en Simon Geleijnse (50PLUS) posseerden daarom enthousiast met Manon Vanderkaa voor een foto. Ze roepen patiënten en bezoekers op om hun ervaringen via een nieuwe website te delen, zodat lokale fracties ermee aan de slag kunnen. 
Lees meer
 
Verbeter de arbeidsmarktpositie van 55-plussers
 
Op 26 juni debatteerde de Tweede Kamer over Arbeidsmarktbeleid. Vanuit het perspectief van 55-plussers vroeg KBO-PCOB aandacht voor de werkloosheidscijfers, vastlopen op de arbeidsmarkt en inkomensregelingen.

Wij vragen met name aandacht voor drie groepen 50-plussers: werkzoekenden die dolgraag aan de slag willen, maar vanwege hun leeftijd (55 tot 66 jaar) steeds worden afgewezen; zelfstandigen tussen de 55 en 66 jaar die onvoldoende inkomsten hebben en interen op hun spaargeld en praktisch opgeleiden boven de 50 jaar die met moeite hun loopbaan gezond kunnen afronden tot de AOW-leeftijd.
Lees meer
 
Informatie over palliatieve sedatie moet beter
 
KBO-PCOB maakt zich zorgen over de onduidelijkheid die er bestaat over palliatieve sedatie in de laatste levensfase. Palliatieve sedatie is het verlagen van het bewustzijn. Dit gebeurt door een arts.
Het is ontzettend belangrijk dat de arts de juiste informatie geeft en de patiënt en zijn naasten uitlegt hoe men te werk wil gaan, wat naasten kunnen verwachten, en hoe lang het proces kan duren. Palliatieve sedatie moet de rust en verlichting brengen waar het voor bedoeld is. Misverstanden kunnen heel moeilijke situaties opleveren. Hier gaan wij aandacht voor vragen bij minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Lees meer
 
Dating via KBO-PCO een groot succes
 
In het voorjaar van 2018 startte KBO-PCOB met een eigen datingsite. Ruim een jaar later zijn er al meer dan 1000 aanmeldingen en zijn vele matches gemaakt. De datingsite blijkt een goede manier te zijn om mensen elkaar te laten vinden voor vriendschap of een relatie.

Speciaal voor mensen die graag wat extra begeleiding willen hebben bij het online daten, organiseerden we onlangs een workshop in samenwerking met 50PlusMatch en SeniorWeb. Met deze workshop ‘Op het juiste spoor met online daten’ waren we te gast in het Spoorwegmuseum. Door grote belangstelling was de workshop al snel volgeboekt. Na afloop kregen we tal van positieve reacties van de deelnemers.
Lees meer
 
Analyse pensioenakkoord en pensioenontwikkelingen
 
De vakbonden hebben ingestemd, de coalitie en oppositiepartijen PvdA en GroenLinks zijn positief. Het nieuwe pensioenakkoord lijkt breed gedragen. Maar intussen worden de rekenregels nog strenger gemaakt. Wat staat er in het akkoord en wat is de reactie van KBO-PCOB hierop?

Lees in onze analyse alles over de rekenrente, buffers, premie en meer.
Lees meer
 
Tips voor hete dagen
 
Het was deze week heet in Nederland. Zo heet dat het Nationaal Hitteplan actief werd. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) roept daarmee op extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen.

Het zal deze zomer vast nog vaker erg warm worden. De tips van KBO-PCOB helpen u om de hitte de baas te blijven. Ons belangrijkste advies: Let extra op elkaar, en op uzelf!
Lees meer
 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO‑PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via
www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

 


Nieuwsoverzicht

Lid worden

Wilt u ook lid worden van KBO Soest? Bekijk alle voordelen door op de onderstaande knop te drukken.

Lid worden

Ons doel

Behartiging van de belangen van haar leden in de gemeente Soest en Baarn.

Contactinformatie

KBO Soest-Soesterberg-Baarn
Postbus 139
3760 AC Soest

info@kbosoest.nl