Belangen Soesterberg

Belangenbehartiging Soesterberg

Belangen Soest

Belangenbehartiging Soest

Belangen Baarn

Belangenbehartiging Baarn

Nieuwsbrief KBO-PCOB

Zaterdag 22 mei 2021

KBO-PCOB.nu | 22 mei 2021

online lezen

 

 

Senioren geven 150 tegelwijsheden aan Tweede Kamerleden

 

Maar liefst 150 tegelwijsheden, opgeschreven door senioren, werden door KBO-PCOB aangeboden aan de leden van de Tweede Kamer. Spreuken als “De jongeren van vandaag zijn de ouderen van morgen” en “Zelfs de wijste uil was vroeger een uilskuiken” sieren sinds kort de werkkamers van politiek Den Haag.

Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB: “Het afgelopen jaar liet maar weer eens zien dat er veel over senioren wordt gesproken, en niet zozeer met. Terwijl er zoveel belangrijke besluiten genomen moeten worden. Denk aan de woningbouw, zorg en pensioenen. Dan is het goed dat er voor alle Kamerleden een geheugensteuntje straks aan de muur prijkt dat laat weten dat de senioren er ook nog zijn.”

Lees meer

 
 

 

Schaf de kostendelersnorm af!

 

Op het Plein, naast de Tweede Kamer, kwamen verschillende belangengroepen bijeen om hun ongenoegen te uiten over kostendelersnorm, beter bekend als de mantelzorgboete. Ook KBO-PCOB directeur Marcel Sturkenboom was aanwezig, waarin hij namens de seniorenorganisaties KBO-PCOB, FNV Senioren en NOOM een belangrijke oproep aan de aanwezige Tweede Kamerleden deed: “Schaf de kostendelersnorm af!”

Bekijk de oproep

 
 

 

GebruikersNetwerk slaat handen ineen voor digitale inclusie

 

Twaalf belangenorganisaties, waaronder KBO-PCOB, slaan de handen ineen voor digitale inclusie. Het GebruikersNetwerk Digitale Inclusie zet zich in voor een samenleving waarin digitale informatie, diensten en producten toegankelijk, gebruiksvriendelijk en begrijpelijk zijn voor iedereen. Want digitale inclusie is nog lang niet altijd en overal vanzelfsprekend. Dit is bekend gemaakt op de internationale ‘Global Accessibility Awareness Day’ op 20 mei.

Lees meer

 
 

 

Oproep aan Kamer: houd ambitie voor beter besluit toegankelijkheid OV vast

 

Houd vast aan de eerder uitgesproken ambitie van de Kamer voor een nieuw en beter besluit toegankelijkheid OV. Zorg dat dit proces een goed einde krijgt en dat er een VN-verdrag waardig besluit komt. Dat vraagt KBO-PCOB  samen met de Oogvereniging, Ieder(in), WijStaanOp!, Coalitie voor Inclusie, Spierziekten Nederland en Dwarslaesie Nederland aan demissionair staatssecretaris van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

Lees de oproep

 
 

 

Oproep aan informateur: ga in gesprek met senioren

 

In een brief aan informateur Mariëtte Hamer doet seniorenorganisatie KBO-PCOB de dringende oproep om ook senioren voor een gesprek uit te nodigen. De informateur liet weten niet alleen met politieke partijen te praten, maar ook met groepen in de samenleving die getroffen zijn door corona. Hierbij noemde Hamer onder andere de horeca en jongeren. Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB: “Helaas werden senioren in dit rijtje niet genoemd. Terwijl zoveel ouderen door corona geraakt zijn. Men raakte in een isolement of werd ziek. Ouderen werden uitgemaakt voor dor hout. Na zo’n heftige tijd verdienen senioren het om ook uitgenodigd te worden.”

Lees de brief

 
 

 

Kom met ventilatiecheck voor openbare ruimten

 

Het kabinet hoopt op weg naar een mooie zomer te zijn, voor alle Nederlanders. Om die hoop meer zekerheid te geven en de zomer nóg mooier te maken, pleit seniorenorganisatie KBO-PCOB voor extra ventilatiechecks voor openbare binnenruimten. Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB: “Heel fijn dat we straks hopelijk weer aan binnensporten kunnen doen. Ook voor senioren. Maar waar onze achterban ook naar uitkijkt, is om in gezamenlijkheid weer bijeenkomsten te kunnen organiseren. Om dat mogelijk te maken, moet de overheid met een plan komen hoe ventilatie duurzaam kan worden verbeterd in alle openbaar toegankelijke instellingen, zoals buurthuizen. Dan kunnen we vlot van stap 2 naar stap 3.”

Lees het artikel

 
 

 

 

 

 

 

 


Nieuwsoverzicht

Lid worden

Wilt u ook lid worden van KBO Soest? Bekijk alle voordelen door op de onderstaande knop te drukken.

Lid worden

Ons doel

Behartiging van de belangen van haar leden in de gemeente Soest en Baarn.

Contactinformatie

KBO Soest-Soesterberg-Baarn
Postbus 139
3760 AC Soest

info@kbosoest.nl