Belangen Soesterberg

Belangenbehartiging Soesterberg

Belangen Soest

Belangenbehartiging Soest

Belangen Baarn

Belangenbehartiging Baarn

Nieuwsbrief KBO-PCOB

Zaterdag 07 augustus 2021

Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB

online lezen

 

KBO-PCOB Verenigingsnieuws

 

Informatie voor leden van KBO en PCOB

 

 

KBO-PCOB Verenigingsnieuws voor leden KBO en PCOB

U leest de augustus 2021-editie van de nieuwsbrief voor KBO- en PCOB-leden. Met deze maandelijkse nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van wat er speelt in onze vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten.

 

 

Informatie voor leden en afdelingen

 

 

 

Zet het in uw agenda: het KBO-PCOB Online Inspiratie Evenement!

 

Op 28 september vindt er een groot Online Inspiratie Evenement plaats. Alle leden van de KBO-PCOB zijn hiervoor uitgenodigd. Met verschillende trainingen, lezingen, leuke (digitale) groepsactiviteiten en natuurlijk een kleine borrel, belooft het een feestelijke dag te worden. Het gehele programma is vanuit huis te bekijken. Zet dus 28 september vanaf 10:00 uur in uw agenda! Wilt u meer informatie over het Online Inspiratie Evenement? Klik dan op onderstaande button! 

Meer informatie

 
 

 

Manifest voor een seniorvriendelijke gemeente

 

In het Manifest voor een seniorvriendelijke gemeente doet KBO-PCOB aanbevelingen aan politieke partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.
Gemeenten hebben er de afgelopen jaren steeds meer taken bij gekregen, die ze zelfstandig uitvoeren. Denk aan zorg, participatie en de fysieke leefomgeving. Dit legt een grote verantwoordelijkheid bij raadsleden en bestuurders. KBO-PCOB wil daarom politiek die dichtbij mensen is. En politici die weten wat er speelt en rekening houden met sociale belangen, niet alleen met rendement.

Via onderstaande button kunt u het gehele manifest lezen en downloaden, of een manifest op maat maken voor uw eigen gemeente.

Bekijk het Manifest

 
 

 

Rayonbezorger gezocht

 

KBO-PCOB is voor een regio in Gelderland op zoek naar een rayonbezorger voor het Magazine van KBO-PCOB. Als rayonbezorger krijgt u de magazines thuisbezorgd. Deze kunt u verdelen per auto over de afleverpunten in uw rayon. Voor meer informatie en om u aan te melden klikt u op onderstaande button.

Aanmelden

 
 

 

Voor de late beslisser - word docent ouderenadvisering!

 

Op 1 september start de opleiding tot docent ouderenadvisering. De docent ouderenadvisering geeft ouderenadviseurs de juiste gereedschappen mee om hun functie goed uit te voeren. De docent stimuleert samenwerking tussen ouderenadviseurs op lokaal niveau en weet hen aan te spreken en bewust te maken van hun sterke punten. Ook begeleidt de docent ouderenadviseurs ten aanzien van hun leervragen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de opleiding tot docent ouderenadvisering. Aanmelden kan nog tot 10 augustus door het aanmeldformulier in te sturen. Meer informatie en het aanmeldformulier vindt u via onderstaande button. 

Meld u aan

 
 

 

PCOB Rotterdam ontvangt landelijke subsidie sociaal en mentaal welzijn  

 

PCOB Rotterdam realiseert in verschillende wijken mooie eigen programma’s en organiseert onder andere goed bezochte themabijeenkomsten voor het project ‘Zin in het leven’. Met goede gesprekken tijdens een koffieochtend of lunch in enkele seniorencomplexen in de stad. Deze zomer ontving de afdeling een eenmalige subsidie waardoor de activiteiten in één wijk uitgebreid kunnen worden en nóg meer mensen worden bereikt. De subsidie is bedoeld voor activiteiten op het gebied van sociaal en mentaal welzijn en komt – via de gemeente – uit een incidenteel landelijk steunpakket van VWS.
Informeer ook eens bij uw gemeente naar de mogelijkheden!

Lees meer

 
 

 

Cliëntondersteuning door vrijwilligers KBO en PCOB Haarlem  

 

Onafhankelijke cliëntondersteuning is er voor mensen die vragen hebben over zorg en ondersteuning, geld, werk, het leggen en onderhouden van contacten en nog veel meer. Niet alle mensen die vragen en behoefte aan ondersteuning hebben worden ook bereikt door bestaande organisaties zoals de gemeente Haarlem en welzijnsorganisaties. Daarom kunnen inwoners van Haarlem nu ook huisbezoek krijgen van vrijwilligers van KBO-PCOB. De vrijwilligers huisbezoek gaan na een korte opleiding vanaf oktober 2021 maandelijks een aantal senioren bezoeken in twee geselecteerde straten. KBO en PCOB Haarlem hebben nog plek voor enkele vrijwilligers huisbezoek om deze bezoeken mogelijk te maken.

Meer informatie en aanmelden

 
 

 

 

 

 
 

 

 


Nieuwsoverzicht

Lid worden

Wilt u ook lid worden van KBO Soest? Bekijk alle voordelen door op de onderstaande knop te drukken.

Lid worden

Ons doel

Behartiging van de belangen van haar leden in de gemeente Soest en Baarn.

Contactinformatie

KBO Soest-Soesterberg-Baarn
Postbus 139
3760 AC Soest

info@kbosoest.nl