Belangen Soesterberg

Belangenbehartiging Soesterberg

Belangen Soest

Belangenbehartiging Soest

Belangen Baarn

Belangenbehartiging Baarn

Nieuwsbrief KBO-PCOB

Zaterdag 13 november 2021

Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB

online lezen

Informatie voor leden en afdelingen

Nieuwe corona-maatregelen

Vandaag -12 november- was er een persconferentie rond corona. Over de nieuwe maatregelen en wat dat eventueel betekent voor uw afdeling, leest u meer op de Coronapagina van de KBO-PCOB website.

Lees verder 

Webinar voor afdelingen: hoe om te gaan met de coronamaatregelen? 

Op 24 november om 10uur organiseren we een webinar voor de afdelingen hoe om te gaan met de huidige en verwachte maatregelen rond corona.(onder voorbehoud, houd de website in de gaten!) Onder leiding van Mariëlle van Oort, hoofd Belangenbehartiging en een externe deskundige praten we u bij over wat wel en niet kan. Daarbij komt ook aan de orde wat het mogelijke gevolg is van de invoering van de 2G pas (dus: gevaccineerd en genezen) voor afdelingsbijeenkomsten én waarom we moeten blijven omzien naar elkaar. Sommige leden van ons kunnen om medische redenen bijvoorbeeld niet worden gevaccineerd. Wat betekent dat voor bijeenkomsten? Zet het in uw agenda en houdt de website in de gaten voor de laatste updates! 

Meldt u vast aan voor het webinar

Facebook

Inspiratietour door de regio's wordt uitgesteld

De afgelopen weken hebben we in diverse provincies mooie inspiratietour bijeenkomsten georganiseerd.  De vijf komende bijeenkomsten worden uitgesteld naar begin 2022. Ondanks het feit dat de bijeenkomsten doorgang mogen vinden, willen we het samenkomen met grote groepen vermijden en het aantal reisbewegingen beperken. Vooralsnog gaat de bijeenkomst in Heiloo, die gepland staat op 9 december door. 

Kijk op de tourpagina

Facebook

Collectieve zorgverzekering voor iedereen vanaf 50 jaar

Of je nu 50 of 80 jaar bent, onze collectieve zorgverzekering is de beste voor senioren. Waarom? Omdat hij op maat gemaakt is voor mensen van 50 jaar en ouder. Met meer fysiotherapie, een goede vergoeding voor bril of lenzen, een mooie regeling voor alternatieve geneeswijzen en slaaptherapie en een vergoeding voor vervangende mantelzorg. Al meer dan 52.000 KBO-PCOB-leden sloten zich aan. Heeft u kinderen van 50 jaar of ouder? Attendeer ze dan op ons aanbod! En vertel ze dan ook meteen dat ze een tegemoetkoming van € 20 krijgen voor het lidmaatschap van KBO-PCOB!

Kijk op onze speciale ZK pagina

Teken de Petitie voor Boostervaccin 

De noodzaak om het boostervaccin beschikbaar te stellen, wordt met de dag groter. Daarom zijn we een petitie gestart waarin het kabinet en de Tweede Kamer wordt opgeroepen om haast te maken met deze booster.

Ziekenhuismedewerkers en mobiele 80-plussers kunnen vanaf 19 november een booster krijgen. KBO-PCOB wil voor alle 60-plussers die dat willen de mogelijkheid voor een boostervaccin. Op korte termijn! Teken ook!

Teken de petitie!

Facebook

Werk uw ledenadministratie op tijd bij!

Elke PCOB-afdeling ontvangt in januari de factuur voor de afdracht van de contributie voor het eerste halfjaar van 2022. Deze afdrachtsfactuur is gebaseerd op het ledenaantal van uw afdeling op 1 januari 2022. Het verenigingsbureau vraagt ledenadministrateurs daarom alle wijzigingen in het ledenbestand van de afdeling uiterlijk 31 december 2021 te verwerken via het Afdelingsportaal. Als u ervoor kiest de wijzigingen te laten verwerken door het verenigingsbureau, wilt u dan zo vriendelijk zijn deze voor 17 december naar ons te sturen? Dit kan per post, maar bij voorkeur per e-mail.

Mail het verenigingingsbureau

KBO-PCOB Academie

Kom grasduinen op de Academie

De Academie KBO-PCOB is het platform van en voor betrokken senioren. Via de Acadmie kunnen we elkaar helpen en inspireren. Onderverdeeld in diverse thema's vindt u tips, informatie, goede voorbeelden en activiteiten. We nodigen u van harte uit om initiatieven, ideeën en bijeenkomsten te delen.

Wegwijs op de Acadmie

Kennis verrijken met een mooie cursus

De Academie biedt u ook een aantal cursussen. Cursussen die uw eigen kennis verrijken en cursussen die u goed kunt gebruiken bij uw vrijwilligerswerk. U vindt ze met name bij de thema's Zingeving en Welzijn. Vandaag maken we u attent op de cursus positieve gezondheid. 

Cursus positieve gezondheid

Thuisbingo in Sinterklaassfeer

De Sint is binnenkort weer in het land. Daarom geeft William, presentator van de online Nationale ThuisBingo, de uitzending van woensdag 1 december een Sinterklaastintje. Hij draait dan 2 extra rondes en er worden 3 kadootjes verloot onder de bingo-winnaars van die dag. Dus: heeft u een vol bingo-rijtje? Dan wint u misschien wel iets! Speelt u ook mee? 

De online ThuisBingo wordt elke woensdag om 15.00 uur gespeeld.
Wilt u in de week na de bingo gebeld worden voor een gezellig praatje? Klik dan tijdens het spelen op de blauwe ‘Bel me!-knop’ op het scherm..

Speel mee met de sinterklaasbingo

KBO-PCOB in de media

In oktober was KBO-PCOB weer goed aanwezig in de media. Bekijk op de website bij welke media we aan tafel zaten of in de krant stonden..

Lees verder

Hulp voor helpers!

Woensdag 10 november organiseerden we samen met Slachtofferhulp NL een webinar voor mensen die slachtoffers helpen. Vrijwilligers, mantelzorgers, familie, vrienden. Iedereen steunt weleens iemand die ergens slachtoffer van is geworden. Maar hoe help je goed en hoe zorg je dat je er zelf niet aan onder door gaat?
De eerste minuten van het webinar zijn slecht te horen, Excuus voor het ongemak..

Bekijk webinar

Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden


Nieuwsoverzicht

Lid worden

Wilt u ook lid worden van KBO Soest? Bekijk alle voordelen door op de onderstaande knop te drukken.

Lid worden

Ons doel

Behartiging van de belangen van haar leden in de gemeente Soest en Baarn.

Contactinformatie

KBO Soest-Soesterberg-Baarn
Postbus 139
3760 AC Soest

info@kbosoest.nl