Belangen Soesterberg

Belangenbehartiging Soesterberg

Belangen Soest

Belangenbehartiging Soest

Belangen Baarn

Belangenbehartiging Baarn

KBO Verenigingsnieuws

Dinsdag 14 juni 2022

Webversie  |  Afmelden

KBO-PCOB

Juni 2022

Evenementen en acties
Dag van de levensvragen
Pensioenactie. Teken de petitie!

Activiteiten
Webinar nieuwe pensioenwet
Bijeenkomst vakantie en veiligheid

De Academie
Vooraankondiging tour


Nieuws
Rookmelders verplicht vanaf 1 juli
Fietsen na de tweewielfiets

Evenementen en acties

Gun jezelf een gesprek, want praten lucht op!

Blijf niet zitten met je verhaal, maar vraag om een gesprekspartner die luistert. Praten lucht op. Er zijn speciaal getrainde vrijwilligers die graag hun tijd beschikbaar stellen om naar u te luisteren. Schroom dus niet en bel naar de Servicetelefoon, maandag tot en met donderdag van 10 tot 13 uur op 030 3400 655. De vrijwilligers kijken of er een gesprekspartner in u omgeving is voor een persoonlijk huisbezoek of voor een telefonisch gesprek.

25 juni is de dag van de levensvragen en daarom biedt KBO-PCOB 24 juni een online informatiebijeenkomst over wat geestelijke verzorging betekent en wat gesprekspartners levensvragen doen. Wilt u daarbij zijn?
U kunt zich aanmelden via onderstaande knop.

Lees meer

Petitie: Pas de pensioenwet aan!

Strijd samen met de Seniorencoalitie voor een beter nieuw pensioenstelsel! Het pensioen staat al twaalf jaar stil. Gepensioneerden én werkenden is nu een koopkrachtig pensioen beloofd. Maar in het wetsvoorstel voor het nieuwe stelsel is het allerminst zeker dat we zo’n koopkrachtig pensioen krijgen. Er zijn beslist aanpassingen nodig voor we met het nieuwe stelsel kunnen instemmen.

Lees meer en teken de petitie

Activiteiten

Online bijeenkomst vakantie en veiligheid

Hoe kunt u veilig op vakantie? Wat zijn handige tips om rekening mee te houden? Wat kunt u zelf doen om te zorgen dat u geen slachtoffer wordt van diefstal of fraude. Wilt u zich goed voorbereiden voor de vakantie, sluit dan aan op 7 juli van 10.30 tot 11.30 bij het online koffiemoment. Het is een bijeenkomst via Teams. U krijgt hiervoor een link toegestuurd als u zich via onderstaande blauwe knop aanmeldt. 

Meld u hier aan voor de bijeenkomst

Webinar De nieuwe pensioenwet, wat nu?

Woensdag 15 juni van 16.30-17.45 uur organiseren we een webinar over de voorgestelde, nieuwe pensioenwet.

De Seniorencoalitie (KBO-PCOB, ANBO, Koepel Gepensioneerden en NOOM) is niet tevreden met het wetsvoorstel van minister Schouten voor de Wet toekomst pensioenen (Wtp). Wij wijzen het wetsvoorstel zoals het er nu ligt, af. 
Wat komt er met de nieuwe pensioenwet op u af? Worden de pensioenen in het nieuwe stelsel eindelijk wél geïndexeerd? En waarom roept de Seniorencoalitie u op om een petitie te ondertekenen voor aanpassing van de pensioenwet? Laat u informeren en stel uw vragen tijdens het webinar. We gaan in op de belangrijkste vragen die onder veel senioren leven. 

Aanmelden webinar

De Academie

Vooraankondiging tour

Dit najaar worden er door het Verenigingsbureau KBO-PCOB workshops georganiseerd voor vrijwilligers van onze verenigingen. Vorig jaar zijn we gestart met de inspiratietour. In de provincies waar alleen een ochtendprogramma was bieden we workshops met als onderwerpen  Ledenwerving, de KBO-PCOB Academie en het Nieuwe Besturen.

De workshops vinden op de volgende data in de ochtend plaats:

4 oktober

Groningen (Hoogezand)

18 oktober

Zuid Holland (Berkel en Rodenrijs)

1 november

Drenthe (Westerbork)

10 november

Gelderland (Westervoort)

15 november

Overijssel (Nijverdal)

29 november

Brabant (Waalwijk)


Houdt u deze datum vast vrij in uw agenda! Meer informatie volgt in de komende periode.

Nieuws

Rookmelders

Per 1 juli 2022 is het voor alle woonhuizen verplicht om op elke verdieping een rookmelder te hebben. Een rookmelder redt levens. Kijk of u in aanmerking komt voor een gratis installatie door het rookmelderteam. Lees meer via onderstaande knop.

Lees meer

Fietsen na tweewielfiets

Wat als fietsen op een tweewielfiets niet meer gaat? Fietsen is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend. Angst of evenwichtsuitdagingen kunnen hierbij een rol spelen. U kunt nu zelf voor uw afdeling of vrijwilligersgroep een voorlichtingsbijeenkomst over ‘Veilig en comfortabel fietsen (ná een tweewieler)’ regelen. 

Lees meer


Nieuwsoverzicht

Lid worden

Wilt u ook lid worden van KBO Soest? Bekijk alle voordelen door op de onderstaande knop te drukken.

Lid worden

Ons doel

Behartiging van de belangen van haar leden in de gemeente Soest en Baarn.

Contactinformatie

KBO Soest-Soesterberg-Baarn
Postbus 139
3760 AC Soest

info@kbosoest.nl