Belangen Baarn

Belangenbehartiging Baarn

Belangen Soest

Belangenbehartiging Soest

Belangen Soesterberg

Belangenbehartiging Soesterberg

Onvoldoende geschikte seniorenwoningen

Dinsdag 03 oktober 2023

Om ouderen langer thuis te laten wonen, zijn er voldoende geschikte woningen nodig. En die zijn er onvoldoende in Nederland. De Unie KBO stelt het aan de kaak in de belangenbehartiging.

Zeker 100.000 extra seniorenwoningen moeten binnen vijf jaar gerealiseerd zijn: nieuwbouw en aanpassing. Het zogenaamde ´levensloopbestendig wonen´ komt echter te traag op gang. Een ondergeschoven kindje binnen alle hervormingen van het ouderenbeleid, zo vindt de Unie KBO.
Een geschikte woning, woningaanpassing, slimme innovaties en nieuwe technologie maken het mogelijk om ook op zeer hoge leeftijd zelfstandig te blijven wonen. De Unie KBO pleit al jaren voor actie, maar het overheidsbeleid in deze laat te wensen over.
Ook als lokale afdeling van de KBO besteden wij hier in de belangenbehartiging de komende tijd extra aandacht aan. Met name via het COSBO (Centraal overlegorgaan samenwerkende bonden van ouderen) wordt er met de verantwoordelijke wethouder overleg gepleegd en proberen wij onze invloed aan te wenden om meer seniorenwoningen te laten bouwen.


Nieuwsoverzicht

Lid worden

Wilt u ook lid worden van KBO Soest? Bekijk alle voordelen door op de onderstaande knop te drukken.

Lid worden

Ons doel

Behartiging van de belangen van haar leden in de gemeente Soest en Baarn.

Contactinformatie

KBO Soest-Soesterberg-Baarn
Postbus 139
3760 AC Soest

info@kbosoest.nl