Belangen Soesterberg

Belangenbehartiging Soesterberg

Belangen Soest

Belangenbehartiging Soest

Belangen Baarn

Belangenbehartiging Baarn

Reizen

 

Reisprogramma 2021
Reisprogramma 2021
Woensdag 15 december 2021

 

KBO 2021

Dagtochten  

We willen graag een kerstreis organiseren. Op de pagina reisprogramma vindt u meer informatie

De Reiscommissie

Betsy Seure 
Tonny Hilhorst

Hier kunt u de reisverslagen van de diverse dagtochten 2019 nog nalezen. 

Verslag van dagtocht nummer 2 naar de Bloemen- mozaïeken in Noord Holland

Met 49 personen hebben we op 30 april een prachtige tocht gemaakt naar de Bloemen-mozaïeken in de Kop van Noord Holland.

De bus zat aardig vol. We hebben met elkaar genoten van al het moois  wat er te zien was. Samen met de gids hebben we een tocht gemaakt langs diverse bloemen kunstwerken. De bewoners hadden veel onderwerpen uitgewerkt in een kunstwerk van hyacintenknopjes die met verschillende kleuren spelden verwerkt waren tot een prachtige voorstelling. Ook narcissen waren verwerkt in diverse versierde bruggen.  Het was prachtig allemaal.  Ook lunch en diner en koffie met gebak waren prima verzorgd en iedereen ging ’s avonds voldaan naar huis na een hele gezellige dag. Chauffeuse Wilma heeft ons veel verteld onderweg. Het was een dag om mooi op terug te kijken voor iedereen.

John Biesaart

 Foto’s van deze reis vindt u op deze website onder het hoofd foto"s.    
                       
                                                                

Verslag dagtocht asperges op 28 mei 2019.

De dagtocht naar Noord Limburg hebben we gemaakt met 51 personen. ‘s morgens hebben we koffie gedronken met gebak in een restaurant in Zeeland. Daarna zijn we verder gereden naar Velden. Onderweg zagen we al diverse velden met asperges. Ook Wilma, de chauffeuse gaf heel veel uitleg over de groei van de asperges.  In Velden hebben we genoten van een fantastisch aspergediner. Iedereen was vol lof over deze maaltijd. Daarna zijn we naar Horst gereden waar we de Streekboerderij de Locht hebben bezocht. Ook hier zagen we de groei van de asperges en de groei van de champignons. Zeer interessant. Daarna reden we naar Wijchen voor de koffietafel. Ook het weer was, na enkele regenbuien in de morgen, prima. Iedereen heeft genoten van deze fantastische dag. Wilma heeft fantastisch gereden en omstreeks 21.00 uur was iedereen weer thuis.

Foto's van deze reis vindt u op deze website onder het hoofd foto's.
 

 Verslag dagtocht 4 Sonokoek treintje en Brabant Museum Oosterhout op 25 juni 2019.

De dagtocht naar Brabant hebben we gemaakt met 51 personen. Op deze warmste dag van het jaar waarbij de temperatuur opliep tot boven de 35 graden was het gelukkig in de bus goed te doen.  ’s Morgens koffie gedronken in Leerbroek.  Daarna zijn we gereden naar Werkendam waar een elektrisch treintje voor ons klaarstond om een prachtige tocht door de Biesbosch te maken. We kregen erg veel uitleg en koelden ook allemaal lekker af tijdens deze bijzondere rit. ‘s middags hadden we de lunch in Terheyden en daarna hebben we een bezoek gebracht aan het Brabantmuseum in Oosterhout. Daar was het zo warm en zocht menigeen beschutting in de schaduw. Via een mooie route vervolgden we de reis naar Sleeuwijk voor een heerlijk diner. Om 21.00 uur was iedereen weer thuis. Het was weer een zeer geslaagde reis mede dankzij de geweldig goede chauffeuse Wilma.

Foto's van deze reis vindt u op deze website onder het hoofd foto's.
 

Verslag van de dagtocht van 30 juli 2019 naar de Kagerplassen.

Wij hebben een heel mooie dagtocht gemaakt op 30 juli. Na de koffie en gebak en een heel mooie tocht door Zuid-Holland, een lunch met de “KBO Kroket” zijn we in Warmond aan boord gegaan van een mooi rondvaart schip. Er is een tocht van anderhalf uur gemaakt over de Kagerplassen en over de verbindingen tussen de plassen. Het weer werkte mee en er waren veel zeilbootjes en sloepen op het water, erg leuk om naar te kijken. Daarna heeft Wilma (chauffeur) ons naar Noordwijk gereden en konden verschillende dames de verleiding van pootje baden niet weerstaan. Om 18.00 uur  werden we verwacht in “Het Wapen van Haarzuylen” voor het diner.
Het was een geslaagde dag .
Gusta Borgts

Foto's van de reis vindt u op deze website onder het hoofd foto's

Verslag Dagtocht nr. 6 naar het Oranjemuseum in Diepenheim op 27 augustus 2019.

De dagtocht van 27 augustus hebben wij gemaakt met 29 KBO-leden. Wat hebben wij genoten van de prachtige tocht en de bloeiende heide richting onze bestemming in Diepenheim. Wilma, onze chauffeuse, heeft ons veel moois laten zien. Koffie hebben we gedronken in Harskamp. De koffietafel bij KriebelZ in Terwolde was perfect en ook het diner bij Restaurant Boschzicht in Scherpenzeel was zeer goed. Het bezoek aan het Oranjemuseum in Diepenheim was heel interessant mede dankzij de goede uitleg van de gids. We keken onze ogen uit. Zoveel borden, serviesgoed, herinneringsbekers, ingerichte kabinetten. Wilt u nog even nagenieten dan kunt u de foto’s bekijken op deze  website, kijk dan bij foto’s. Het was een zonovergoten dag  met veel mooie herinneringen.

Foto's van deze reis vindt u op deze website onder het hoofd foto's.
 

Verslag Dagtocht nr. 7   Zaanse Schans en Varen met Zaanprinses.

Op 24 september hebben we met 51 personen een fantastische dagtocht gehad. Het zonnetje scheen bijna de gehele dag. Vanaf 4 uur helaas regen gehad. We zijn begonnen met een mooie tocht naar Katwoude waar we bij de Simonehoeve van koffie met gebak hebben genoten en uitleg kregen over het maken van kaas, waarna we vele smaken kaas konden proeven in de winkel. Daarna zijn we toeristisch gereden naar de Zaanse Schans waar we bij De Kraai  een heerlijke koffietafel hebben genuttigd.  De mensen die dat konden hebben heerlijk gewandeld langs de diverse bouwwerken en winkeltjes. Om 14 uur zijn we naar Wormer gereden. Daar lag de boot, Zaanprinses voor ons klaar voor een prachtige boottocht over de Zaan. Nu kon men de Zaanse Schans nogmaals bewonderen vanaf het water. Ook dat was prachtig. Daarna weer de bus in richting Nieuwer Ter AA voor het diner. Tijdens deze reis hebben we allemaal kunnen ervaren wat file rijden is.  We hebben genoten van het heerlijke diner dat wij kregen bij Hoeve Landzicht in Nieuwer ter AA. Het was weer een hele gezellige dag waarbij wij zeer veel moois hebben kunnen zien en bewonderen. Wat is Nederland toch mooi.

Foto's van deze reis vindt u op deze website onder het hoofd foto's.

Verslag dagtocht 8.  Dagtocht Land van Maas en Waal en bezoek aan Tingieterij.

Op 29 oktober hebben we met 27 personen een fantastische dagtocht gehad. Het weer was prachtig. In Veenendaal stond de koffie voor ons klaar met heerlijk gebak. Daarna reden we via een fantastische route door het land van Maas en Waal naar Appeltern waar we genoten hebben van een heerlijke lunch. Na de lunch zijn we gereden naar Alphen waar we een bezoek hebben gebracht aan de Tinnegieterij. Hier kregen we een hele mooie uitleg over tin en de manier van bewerken en werden diverse voorbeelden getoond. Na deze info mochten we de werkplaats bezoeken. Hier ging de uitleg verder en zagen we hoe een platte ronde plaat omgevormd werd tot een fantastisch mooi tinnen vaas. Eén persoon, die een sticker onder zijn koffiekopje had zitten was de gelukkige en kreeg na afloop de vaas, die gemaakt werd tijdens de uitleg, mee. Zij was de gelukkige winnaar en kan hier nu nog dagelijks van nagenieten.  Daarna mochten we in de winkel genieten van alles wat men daar kon kopen en velen gingen met een aandenken naar huis. Hierna reden we nog over de dijk via kleine dorpjes richting Woudenberg waar wij ’s avonds een heerlijk diner kregen opgediend. Voldaan gingen we huiswaarts en we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dagtocht, mede door de fantastische rijkunst van onze chauffeuse Wilma van Eemland Reizen en de uitleg die zij tijdens de reis gaf.

Foto's van deze reis ziet u op deze website onder het hoofd foto's.

Lid worden

Wilt u ook lid worden van KBO Soest? Bekijk alle voordelen door op de onderstaande knop te drukken.

Lid worden

Ons doel

Behartiging van de belangen van haar leden in de gemeente Soest en Baarn.

Contactinformatie

KBO Soest-Soesterberg-Baarn
Postbus 139
3760 AC Soest

info@kbosoest.nl