Belangen Soesterberg

Belangenbehartiging Soesterberg

Belangen Soest

Belangenbehartiging Soest

Belangen Baarn

Belangenbehartiging Baarn

Reizen KBO/PCOB

 

KBO/PCOB Reisprogramma 2022 overzicht en inschrijfformulier Word + PDF
KBO/PCOB Reisprogramma 2022 overzicht en inschrijfformulier
Donderdag 08 september 2022

 

Ruim twee jaar hebben wij u geen dagtochten met Eemland Reizen aan kunnen bieden. Gelukkig zijn de versoepelingen zodanig dat wij de dagtochten weer op kunnen pakken. In 2022 willen wij weer mooie tochten gaan realiseren waarvan u midden in ons Soester Venster de beschrijvingen ziet en het inschrijfformulier voor deze dagtochten. Wij nodigen u uit om met ons mee te gaan. U kunt hiervoor het bijgaande inschrijfformulier invullen en per post sturen naar Betsy Seure, Raadhuislaan 49, 3755 HB Eemnes of bezorgen bij Tonny Hilhorst, Draailier 111, 3766 ER Soest. Ook kunt u het inschrijfformulier mailen naar ecm.seure@ziggo.nl   Eventuele dieetwensen kunt u uiterlijk één week voor de reis doorgeven aan Betsy Seure per mail of per telefoon. Tel.nr. 06-29234878.   Wij rekenen erop dat u zelfstandig kunt in- en uitstappen. Gebruikt u een rollator dan kan deze tijdens de reis in de kofferruimte van de bus opgeborgen worden. Wilt u een familielid meenemen dat is dat zeker toegestaan.  

PROGRAMMA KBO dagtochten 2022  

  1. Dagtocht Varen met Bommelervaart en bezoek aan Den Bosch. Vertr.Soest 8.30 Terug in Soest 21.00 uur.

Donderdag

8 september 2022

€ 81,50

 10.15 uur Koffie 1x, gebak,  Brasserie de Roskam Hurwenen

 12.30  uur Rondvaart Bommelervaart met lunch aan boord

 15.00 uur Pauze in Den Bosch, bez.kerk of winkels of café

 17.15 uur Diner 3 draadjesvlees Maxend in Nistelrode.

 Dagtocht varen met Bommelervaart,  bezoek Den Bosch, Diner Nistelrode.

 Donderdag 8 september 2022. Vertrek uit Soest om 8.30 uur. Via alle opstapplaatsen rijden we naar Hurwenen voor koffie met gebak. Om 12.30 gaan we aan boord van de Bommelvaart en tijdens de vaartocht gebruiken we aan boord de lunch. ’s Middags komen we aan in Den Bosch en mogen daar enige tijd op eigen gelegenheid de stad bekijken of de kerk bezoeken of een café bezoeken, net wat iemand graag wil. Er is genoeg te zien in Den Bosch. De dag sluiten we af met een diner bij Maxend in Nistelrode. Hierna rijden we weer huiswaarts en zijn omstreeks 21.00 uur weer terug in Soest. Prijs van de dagtocht:  € 81,50.

  1. Dagtocht Twente, Oldenkott met gids  Vetr.Soest 8.30 uur en terug in Soest 18.30

Donderdag

13 oktober 2022

€ 65,00

 10.30 uur Koffie 1x met gebak, Rest. Bosgoed in Wilp

 12.30 uur diner in Oldenkott

 Aansluitend rondrit met gids Oldenkott en omgeving

 16.00 uur terug naar Soest zodat we om 18.30 weer in Soest zijn

 Dagtocht Twente, diner Oldenkott en rondrit met gids.

Donderdag 13 oktober 2022. Vertrek uit Soest om 8.30 uur. Na alle opstapplaatsen rijden we naar Wilp voor koffie met gebak. ’s Middags rijden we naar de Nederlands/Duitse grens en hebben daar een streekdiner in Oldenkott. Daarna hebben we daar een rondrit door de prachtige omgeving. Om 16.00 uur rijden we weer huiswaarts zodat we omstreeks 18.30 weer in Soest zijn. Prijs van de dagtocht: € 65,00.

  1.   Korte dagtocht Brasserie KriebelZ  Vertr.uit Soest 10 uur Terug in Soest 17.30 uur.

Donderdag

17 november 2022

€ 41,50

10.00 uur vertrekken we vanuit Soest richting Terwolde. Geen koffie-pauze.                                                                                                                                                                                                            

12.45 uur Brasserie KriebelZ, 3 soorten stamppot pannetjes

15.00 uur ong. rijden we weer terug naar Soest    

17.30 uur zijn we weer tijdig in Soest

Korte dagtocht (10-17.30 u.) Brasserie KriebelZ Terwolde, Stamppotdiner.

 Donderdag 17 november 2022. Omdat de dagen kort zijn in november begint deze reis ook later dan anders en zijn we weer eerder terug. We vertrekken om 10 uur uit Soest en komen na een mooie tocht omstreeks 12.45 aan bij KriebelZ in Terwolde waar we een heerlijke stamppotmaaltijd voorgeschoteld krijgen. Om 15.00 uur rijden we via een toeristische route weer terug naar Soest waar we omstreeks 17.30 weer aankomen.  Prijs van de dagtocht: € 41,50.

  1. Kerstreis waarvan bestemming later bekend wordt gemaakt in Soester Venster.

Vrijdag

16 dec. 2022

          

  De bestemming van deze reis wordt later bepaald.

Kerstdagtocht. Informatie en bestemming volgt later.

 Vrijdag 16 december 2022. Dit wordt een Kerstreis waarvan de bestemming nu nog niet bekend is. Dit zal zoals altijd in september of oktober bekend gemaakt worden in het Soester Venster en op deze website.

Vertrek dagreizen vanaf Med. Centrum Overhees om 8:30 uur (behalve reis 6) en volgens opstapschema.

Het opstapschema ontvangt u enkele weken voor aanvang van de reis inclusief nota van de reis.

Wij houden ons aan de op dat moment geldende Covid maatregelen. Wijzigingen voorbehouden.

Alle reizen worden uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van Eemland Reizen.

ONDERSTAAND TREFT U DE REISVERSLAGEN AAN VAN DE GEMAAKTE DAGTOCHTEN.

Verslag van onze eerste busreis naar de Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord. Eindelijk was het dan weer zover. Tweeënhalf jaar hebben we geen enkele reis kunnen maken. Corona gooide steeds weer roet in het eten. In 2021 hebben we het enkele keren geprobeerd maar steeds moesten we weer annuleren. Nu was het dan zover dat deze reis gemaakt kon worden. Op donderdag 5 mei 2022 zijn we met 21 personen richting Drenthe gereden. Allereerst was er een koffiepauze in Schokland en daarna de lunch in de Proefkolonie. Nadat we, met vertoning van beelden, van een gids een zeer duidelijke uitleg over de ontstaansgeschiedenis van de ‘Koloniën’ kregen bezochten we het museum. Door de toelichting van de gids hadden we een duidelijke indruk wat wij in het museum zouden gaan zien. Na afloop kon iedereen nog een drankje gebruiken op het terras en daarna vertrokken we naar het restaurant in Biddinghuizen voor een heerlijk diner. We hebben met z’n allen genoten van een hele gezellige dag en een mooie busreis die verzorgd werd door chauffeuse Annelies. Op een onderhoudende manier vertelde zij ons veel tijdens de bustocht en reed ons nog extra rond door de omgeving van het museum waarbij we veel kenmerken zagen die ons in het museum verteld en getoond waren over o.a. de huisvesting van de mensen, landerijen, kerk en de scholen en rustoorden. Mede door het prachtige weer was was het een geweldige dagtocht en kunnen we allemaal terugkijken op een zeer geslaagde dag.
Betsy Seure
De foto's van deze reis staan in de fotomap.
***********************************************************************************************************************************************************************************************************

Verslag van de dagtocht naar de Peel en de Rozenhof in Lottum.

Op 2 juni zijn we met ruim 40 personen vertrokken richting de Peel. Na een koffiestop in Wijchen reden we via de Middenpeelroute naar het restaurant in Liessel waar we een heerlijk aspergediner voorgeschoteld kregen. Daarna zijn we richting Lottum gereden voor een bezoek aan de Rozenhof. Ook dat was een groot succes omdat de zon zich echt liet zien en er al diverse rozen in de bloei stonden en waar wij allen echt genoten hebben van de prachtige perken met verschillende rozen.  Tot slot heeft iedereen hier op het terras genoten van een drankje. Daarna zijn we weer huiswaarts gereden.  Dit was weer een geslaagde dagtocht. Foto’s van deze tocht ziet u op de website onder hoofdstuk “Foto’s”.
*********************************************************************************************************************************************************************************************************

Verslag Dagtocht naar Hoek van Holland, Rijden langs Stormvloedkering en bezoek aan Westlands Museum in Honselersdijk op 7 juli 2022.

Met 38 personen  zijn we op een prachtige dag gereden naar Pijnacker waar we koffie met gebak kregen.  Dit smaakte voortreffelijk. Daarna zijn we via een mooie route gereden naar Hoek van Holland. Vanuit de verte zagen we de Maeslandkering reeds. Deze dateert van 1997. Het was het laatste onderdeel van de Deltawerken.  Het zijn twee enorme deuren van 22 m. hoog en 210 meter lang. We zijn het parkeerterrein opgereden en konden de bus verlaten om dit gigantische complex van dichtbij te bekijken. Van achter een hekwerk hebben we diverse foto’s kunnen maken. Zo mooi om dit in werkelijkheid te zien.  Daarna zijn we naar Restaurant Unicum gereden en hebben daar een  fantastische lunch gehad. Vanuit dit restaurant keken we uit op de Nieuwe Waterweg.  Na de lunch zijn we door het Westland gereden met zoveel glasbouw richting Honselersdijk voor een bezoek aan het Westlands Museum. Hier werd ons door vrijwilligers verteld over de tuinbouw in vroegere tijden en hoe dit zich ontwikkeld heeft. In de tuin groeiden  prachtige oude rassen appels, peren, perziken. Ook in de kassen werden druiven en perziken verbouwd. Buiten stonden  zeer veel bloemen zoals dahlia’s, fresia’s en nog veel meer soorten. Na afloop hebben we hier gezellig een drankje kunnen drinken in de  informatieruimte.  Na dit bezoek zijn we weer verder gereden richting Harmelen waar we bij het Wapen van Harmelen een heerlijk driegangendiner hebben genuttigd in een zeer gezellige omgeving en weer met uitzicht op het water. Dit was voor iedereen een hele gezellige dagtocht. Onze chauffeuse Wilma heeft veel verteld en wij hebben veel gezien tijdens deze bustocht.

Foto's van deze tocht ziet in de fotomap onder het kopje "foto's".
***********************************************************************************************************************************************************************************************************************

Lid worden

Wilt u ook lid worden van KBO Soest? Bekijk alle voordelen door op de onderstaande knop te drukken.

Lid worden

Ons doel

Behartiging van de belangen van haar leden in de gemeente Soest en Baarn.

Contactinformatie

KBO Soest-Soesterberg-Baarn
Postbus 139
3760 AC Soest

info@kbosoest.nl