Belangen Soesterberg

Belangenbehartiging Soesterberg

Belangen Soest

Belangenbehartiging Soest

Belangen Baarn

Belangenbehartiging Baarn

Nieuwsbrief KBO-PCOB

Zaterdag 30 januari 2021

KBO-PCOB NU | 29 januari 2021

online lezen

 

 

 

Waarborg persoonlijk contact bij ‘digitalisering’ van NS stations

 

Persoonlijk contact en hulp aan reizigers moet mogelijk blijven op NS Stations. Seniorenorganisatie KBO-PCOB schrijft dit, samen met de andere consumentenorganisaties, in een advies aan NS. In de nieuwe opzet van service formules van NS staat digitalisering centraal. In dit advies staat aangegeven dat er reizigersgroepen blijven die niet via het online kanaal geholpen kunnen worden. Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB: ‘Wij vinden dat NS er zorg voor moet dragen dat de voorgestelde maatregelen niet negatief uitpakken voor deze reizigers.’

Lees meer

 
 

 

Teken de petitie tegen de kostendelersnorm

 

KBO-PCOB, FNV en andere organisaties zijn een petitie gestart tegen de kostendelersnorm. Deze maatregel kort samenwonende volwassenen op hun uitkering. Gevolg is armoede, of het niet meer kunnen zorgen voor elkaar. ‘Deze maatregel moet zo snel mogelijk van tafel’, zegt KBO-PCOB directeur Marcel Sturkenboom. Hoe meer ondertekenaars de petitie heeft, hoe meer druk we kunnen zetten in Den Haag.

Teken de petitie

 
 

 

Pamflet voor banken: Breng het persoonlijke contact terug

 

Een vertrouwd gezicht, iemand die je vriendelijk te woord staat. Gewoon even naar binnen kunnen lopen als je een vraag hebt. Senioren zijn duidelijk: Ze missen hun bankkantoor, die eerst nog iedere buurt, dorp of kleine stad had. Dat blijkt uit de ruim 700 meldingen die bij het Meldpunt Bank Dicht van seniorenorganisatie KBO-PCOB zijn binnengekomen. Marcel Sturkenboom, directeur van KBO-PCOB: “Soms is van de één op de andere dag een bankfiliaal dichtgegaan, zonder dat er een goed alternatief beschikbaar was. Veel senioren kunnen prima overweg met internetbankieren, maar er is ook een groep die dit niet kan of er niet goed uit komt en dan met vragen blijft zitten. Daarom vragen we als KBO-PCOB aan de banken: Richt lokale servicepunten op!”

Om deze oproep extra kracht bij te zetten, heeft KBO-PCOB een pamflet opgesteld, met daarin vijf belangrijke behoeften van de senioren.

Lees het pamflet

 
 

 

Goed dat mantelzorgers vrijwaring van avondklok krijgen

 

Seniorenorganisatie KBO-PCOB is verheugd dat mantelzorgers, met een avondklok en de ingevoerde vermindering van het aantal thuisbezoekers, zelf niet hierin beperkt worden. Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB: “Ik ben blij dat het demissionaire kabinet naar onze zorgen heeft geluisterd. Een avondklok had voor de mantelzorgers, die in de avonduren naar hun zorgbehoevende familie of vrienden gaan, slecht kunnen uitpakken. Daarom is het goed dat mantelzorgers vrijwaring van de avondklok hebben. Zij houden nu de ruimte om de beste mantelzorginvulling aan hun naaste te geven.”

Meer informatie

 
 

 

Een nieuwe vlog Vera Verrast

 

Elke maand rond de 15e wordt er een nieuwe vlog van (oud)journaliste en presentatrice Vera van Brakel op ons Youtube kanaal geplaatst.

In Vera Verrast laat vlogger en senior Vera van Brakel zichzelf, haar gasten, en de kijker verrassen. Van goede gesprekken tot verwonderingen, van BN-ers tot de gewone man, Vera vindt het allemaal interessant. Deze vijfde vlog van Vera Verrast is met voormalig kunstrijdster op het ijs en winnaar van Olympisch Goud, Sjoukje Dijkstra. Een gesprek over doorzetten om de top te kunnen bereiken.  

Bekijk de vlog

 

 

 

Mooiste afdelingsblad van Nederland

 

De redactie van het KBO-PCOB Magazine heeft in het najaar een wedstrijd uitgeschreven voor het mooiste afdelingsblad van Nederland. Maar liefst 118 inzendingen mochten we ontvangen.

De jury was verrast door de kwaliteit van de bladen en door het enthousiasme waarmee ze gemaakt zijn. Het was moeilijk om uit zo veel moois een keuze te maken. Uiteindelijk zijn vijf bladen genomineerd. Deze werden beoordeeld door acht leden van het lezerspanel en twee medewerkers van KBO-PCOB die nauw contact hebben met afdelingen van KBO en PCOB. Elk jurylid kreeg de vijf genomineerde bladen en beoordeelde ze op algehele indruk, vormgeving, balans tussen tekst en beeld, afwisseling in onderwerpen/soorten tekst, is de tekst makkelijk leesbaar, overzichtelijk e.d. en is het blad zowel interessant voor jonge als voor oudere senioren?

Een spannend moment! Welk blad zouden zij het beste vinden?

Bekijk de winnaar

 
 

 

 

 

...


Nieuwsoverzicht

Lid worden

Wilt u ook lid worden van KBO Soest? Bekijk alle voordelen door op de onderstaande knop te drukken.

Lid worden

Ons doel

Behartiging van de belangen van haar leden in de gemeente Soest en Baarn.

Contactinformatie

KBO Soest-Soesterberg-Baarn
Postbus 139
3760 AC Soest

info@kbosoest.nl