Belangen Soesterberg

Belangenbehartiging Soesterberg

Belangen Soest

Belangenbehartiging Soest

Belangen Baarn

Belangenbehartiging Baarn

Nieuwsbrief KBO-PCOB

Zaterdag 06 maart 2021

Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB

online lezen

 

KBO-PCOB Verenigingsnieuws

 

Informatie voor leden van KBO en PCOB

 

 

KBO-PCOB Verenigingsnieuws voor leden KBO en PCOB

U leest de maart 2021-editie van de nieuwsbrief voor KBO- en PCOB-leden. Met deze maandelijkse nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van wat er speelt in onze vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten.

 

 

Informatie voor leden en afdelingen

 

 

 

KBO-PCOB servicetelefoon bereikbaar voor vragen rondom de verkiezingen 

 

We krijgen van onze leden veel vragen over de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer. Hoe kan ik per brief stemmen? Hoe gaat het precies in het stembureau? Tot wanneer kan ik mijn poststem versturen of inleveren bij de gemeente? Antwoord op deze vragen vindt u op de website bij kbo-pcob.nl/verkiezingen.
Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat u uw vragen graag telefonisch wilt stellen.
Daarom openen wij vanaf maandag onze servicetelefoon 030- 3400600 speciaal voor al uw vragen rond de verkiezingen. Van maandag tot en met donderdag zijn we bereikbaar tussen 10.00 en 13.00 uur. Tijdens de ‘echte’ verkiezingsdagen 15, 16 en 17 maart is de telefoonlijn de hele dag open voor al uw vragen en kunt ons bellen tussen 9.00 en 17.00 uur. Mailen kan natuurlijk ook altijd naar info@kbo-pcob.nl. Uw stem telt! Laat het horen tijdens de verkiezingen!

Hoe stemmen en meer

 
 
 

 

Wat kunt u doen met de verkiezingen in aantocht? 

 

De Tweede Kamerverkiezingen zijn aanstaande
Wat kunt u (of uw afdeling) doen?
Een paar tips:

  • Wijs uw leden op de poster in het magazine en vraag hen deze op te hangen.
  • Bezoek de verkiezingswebsite van KBO-PCOB en maak ook uw leden ermee bekend.
  • Doe mee aan onze acties en stuur uw vraag of tegelwijsheid op naar ons.
  • Deel Facebookberichten van KBO-PCOB over de verkiezingen.
  • Krijgt u veel vragen over het stemmen in coronatijd? Bel ons of verwijs naar Verkiezingen | Rijksoverheid.nl

Veel stemplezier!

Verkiezingsacties

 
 
 

 

Online bijeenkomst Gezond genieten 

 

pennen

Het is 40 dagentijd. Ook wel vastentijd genoemd. Een periode waarin je ervoor kan kiezen stil te staan bij hoe je je leven inricht en dit tijdelijk anders te doen. Bijvoorbeeld door minder alcohol te drinken, gezonder te eten, minder sociale media te gebruiken. Het kan van alles zijn.
Om hierover met elkaar van gedachten te wisselen, organiseren we een online bijeenkomst in het kader van Gezond genieten. Lijkt het u leuk om samen met anderen te praten over hoe u met dit thema bezig bent? Doe dan mee met de bijeenkomst op 23 maart van 13.30-14.30 uur. Laat ons weten voor 12 maart of u mee wilt praten. Wij ondersteunen u waar nodig als het deelnemen aan de online bijeenkomst. Dit kan eenvoudig via laptop of tablet. 

Mail Janneke

 
 
 

 

Ambassadeurs Positieve Gezondheid gezocht

 

docentenopleiding

KBO-PCOB en het institute for Positive Health (iPH) willen het gedachtengoed van Positieve Gezondheid verspreiden binnen onze vereniging en ver daarbuiten.
Om dat te doen zoeken wij 20 senioren die zich, na een gedegen opleiding, hiervoor in willen zetten. Meer informatie en een mogelijkheid om u aan te melden vindt u op onze academie. De opleiding start 21 april 2021.

Meer informatie en aanmelden

 
 
 

 

PCOB Kampen houdt bijeenkomsten via de lokale televisie 

 

pennen

In heel het land worden door vrijwilligers van KBO- en PCOB-afdelingen met veel enthousiasme en inzet allerlei leuke, interessante en bijzondere acties bedacht en uitgevoerd. Deze initiatieven kunnen inspirerend zijn voor andere afdelingen of zelfs een mooi voorbeeld om te volgen. Daarom zet KBO-PCOB regelmatig een vrijwilliger of afdeling in het zonnetje. Dit keer PCOB Kampen. Zij zenden hun maandelijkse bijeenkomsten, waar nu geen leden bij kunnen zijn, via Kerkdienst Gemist en de lokale televisieomroep uit. Ook iets voor uw afdeling?

Lees meer

 
 
 

 

Het corona-vaccin en de bijwerkingen 

 

pennen

Hoe zit het nu met het corona-vaccin en de eventuele bijwerkingen? Is het verontrustend? Veel van onze leden stellen die vraag. Reden genoeg om op zoek te gaan naar het antwoord.
De hoofdredacteur van het KBO-PCOB Magazine ging daarom in gesprek met Agnes Kant, de directeur van het Nederlands bijwerkingencentrum Lareb. Het gesprek levert zicht op de meest voorkomende bijwerkingen en beschrijft hoe het Lareb deze onderzoekt.

Lees hier interview

 
 
 

 

Tineke de Nooij te gast in Vera Verrast!

 

zaal van inspiratiedag

Vera is op bezoek bij Tineke de Nooij. Ze hebben een openhartig gesprek over eenzaamheid (in coronatijd), over Tineke's lange, zeer gewaardeerde carrière en over passie voor radio en het maken van podcasts.
Dit is het zesde gesprek in de serie Vera Verrast!   

Vera verrast met Tineke de Nooij

 
 
 

 

April: Maand van Senioren en Veiligheid

 

zaal van inspiratiedag

Op 1 april 2021 ondertekenen KBO-PCOB, het Ministerie van Justitie en Veiligheid en andere partijen een samenwerkingsconvenant op het gebied senioren en internetveiligheid. Dit is het startsein voor de Maand van Senioren en Veiligheid die dit jaar vooral in het teken staat van internetcriminaliteit.

Er worden in April 3 webinars georganiseerd. 
Op 8 april is een webinar bestemd voor alle vrijwilligers van de seniorenorganisaties. Tijdens dit webinar zal een toolbox voor huisbezoeken, die het ministerie ontwikkelt, worden gelanceerd en besproken. Het webinar van 15 april gaat over spoofing. Hierbij wordt ook het nieuwe voorlichtingsfilmpje over spoofing gelanceerd. Het webinar van 22 april staat in het teken van online veiligheid.  
Meer informatie over deelnamemogelijkheden volgt in de volgende Verenigingsnieuws en treft u binnenkort aan op de website.

 

 

Afdelingsbesturen en de WBTR

 

De Wet Toezicht en Bestuur Rechtspersonen ('WBTR') is onlangs door de Eerste Kamer aangenomen. Deze wet gaat op 1 juli 2021 in. In de WBTR wordt de regeling voor bestuur en toezicht bij verenigingen en stichting aangevuld, verduidelijkt en zo veel mogelijk in lijn gebracht met de regelingen die gelden voor de BV en de NV. De aansprakelijkheidsregel blijft gelijk, maar het toepassingsbereik ervan wijzigt in de nieuwe wet. Met name aansprakelijkheid in faillissement. Dit geldt ook voor alle lokale, provinciale en landelijke KBO-PCOB, Unie KBO en PCOB afdelingen die de formele status van vereniging hebben.

Momenteel worden veel “verenigingen” benaderd door bureaus die de aanpassingen als gevolg van de WBTR voor hun rekening willen nemen. Ons advies is om dat goed te overwegen: het kan makkelijk zijn maar is wellicht niet noodzakelijk. Via Sociaal Werk Nederland waar wij als KBO-PCOB lid van zijn worden momenteel uitstekende digitale workshops georganiseerd. Een aantal bestuursleden en medewerkers van de werkgroep Goed Bestuur zullen deze gaan volgen. Wij zullen op basis daarvan tijdig in de Nieuwsbrief een samenvatting en advies ter beschikking stellen. Het doorvoeren van de wijzigingen moet gebeuren bij de eerstvolgende statutenwijziging. Dat is voor iedereen verschillend.

Uitwerking WBTR

 
 
 

 

Nieuwsberichten

 

 

 

Interessante actualiteiten voor u op een rij

Via onze website en het Magazine van KBO-PCOB houden we u op de hoogte van allerlei nieuws rondom de belangenbehartiging. Graag zetten we een paar interessante berichten van de afgelopen tijd voor u op een rij.

Brief aan VNG; communiceer stemprocedure duidelijk
Mediaoverzicht februari
Terugkoppeling overleg MOB 
Onderzoek Zorg bij de audicien

Lees al ons nieuws

 
 
 

 

 

 

 


Nieuwsoverzicht

Lid worden

Wilt u ook lid worden van KBO Soest? Bekijk alle voordelen door op de onderstaande knop te drukken.

Lid worden

Ons doel

Behartiging van de belangen van haar leden in de gemeente Soest en Baarn.

Contactinformatie

KBO Soest-Soesterberg-Baarn
Postbus 139
3760 AC Soest

info@kbosoest.nl