Belangen Soesterberg

Belangenbehartiging Soesterberg

Belangen Soest

Belangenbehartiging Soest

Belangen Baarn

Belangenbehartiging Baarn

Nieuwsbrief KBO-PCOB

Vrijdag 12 maart 2021

KBO-PCOB NU | 12 maart 2021

online lezen

 

 

Politiek moet meer rekening houden met belangen van ouderen

 

Ruim de helft (53%) van de senioren vindt dat politiek Den Haag onvoldoende rekening houdt met de belangen van ouderen. Dat blijkt uit een peiling van seniorenorganisatie KBO-PCOB. Ondanks het gevoelde gebrek aan aandacht, is dit geen reden om niet naar de stembus te gaan. Bijna alle senioren (98%) is van plan te gaan stemmen. Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB: “Het blijkt maar weer dat senioren trouwe stemmers zijn. En nu deze groep meer dan de helft van het aantal stemgerechtigden uitmaakt, mogen de politieke partijen die loyaliteit ook wel belonen door ze mee te nemen in hun verkiezingsplannen en bij het vormen van het nieuwe kabinet.” Met name koopkracht (AOW en pensioen), wonen en zorg en welzijn zijn, wat senioren betreft, de belangrijkste thema’s die een nieuw kabinet moet oppakken

Lees meer

 
 
 

 

Brede coalitie presenteert tien uitgangspunten voor toekomstbestendige ouderenzorg

 

Twaalf landelijke partijen die betrokken zijn bij en zich verantwoordelijk voelen voor de zorg en ondersteuning aan ouderen maken zich grote zorgen over de ouderenzorg in de nabije toekomst. Ze presenteren daarom ‘Tien uitgangspunten voor toekomstbestendige ouderenzorg’. De uitdagingen stapelen zich op en toekomstgerichte oplossingen ontbreken. De vergrijzing noopt tot politieke keuzes en de totstandkoming van een nieuw kabinet biedt hiervoor een uitgelezen mogelijkheid. Met een gedegen en breed gedragen visie voor de lange termijn en concrete maatregelen op de korte termijn kunnen we de toekomst van de ouderenzorg veiligstellen. Het kan en moet anders.

Bekijk de uitgangspunten

 
 
 

 

Commissie 'evenwicht' valt goed bij politiek

 

Het idee van de ouderenorganisaties KBO-PCOB, ANBO en Koepel Gepensioneerden om een onafhankelijke commissie te laten kijken naar ‘evenwichtigheid’ in het pensioenstelsel, valt in vruchtbare aarde bij de politiek. Onder meer PvdA, ChristenUnie, 50 Plus en D66 denken dat zo’n commissie kan helpen bij een goede overgang naar een nieuw pensioenstelsel.

Lees meer

 
 
 

 

KBO-PCOB servicetelefoon bereikbaar voor vragen rondom de verkiezingen

 

We krijgen van onze leden veel vragen over de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer. Hoe kan ik per brief stemmen? Hoe gaat het precies in het stembureau? Tot wanneer kan ik mijn poststem versturen of inleveren bij de gemeente? Antwoord op deze vragen vindt u op de website bij kbo-pcob.nl/verkiezingen.
Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat leden vragen graag telefonisch wilt stellen.
Daarom is onze servicetelefoon 030- 3400600,  speciaal voor vragen rondom de verkiezingen, opgeschaald. Van maandag tot en met donderdag zijn we bereikbaar tussen 10.00 en 13.00 uur. Tijdens de ‘echte’ verkiezingsdagen 15, 16 en 17 maart is de telefoonlijn de hele dag open en kunt u bellen tussen 9.00 en 17.00 uur. 

Meer over verkiezingen

 
 
 

 

KBO-PCOB en iPH leiden ambassadeurs Positieve Gezondheid op

 

KBO-PCOB en het institute for Positive Health (iPH) willen het gedachtengoed van Positieve Gezondheid verspreiden binnen de vereniging KBO-PCOB en ver daarbuiten.
Om dat te doen worden 20 senioren gezocht die zich, na een gedegen opleiding, hiervoor in willen zetten. Meer informatie en een mogelijkheid om u aan te melden vindt u via onderstaande button. Aanmelden kan tot 21 maart. De opleiding start 21 april 2021.

N.B. De oproep stond eerder in de Verenigingsnieuws, door een technische fout zijn inschrijvingen tot 8 maart verloren gegaan. Heeft u zich voor die tijd ingeschreven dan verzoeken wij u zich nogmaals aan te melden.

Meld u aan

 
 
 

 

 

 

Nieuwsoverzicht

Lid worden

Wilt u ook lid worden van KBO Soest? Bekijk alle voordelen door op de onderstaande knop te drukken.

Lid worden

Ons doel

Behartiging van de belangen van haar leden in de gemeente Soest en Baarn.

Contactinformatie

KBO Soest-Soesterberg-Baarn
Postbus 139
3760 AC Soest

info@kbosoest.nl