Belangen Soesterberg

Belangenbehartiging Soesterberg

Belangen Soest

Belangenbehartiging Soest

Belangen Baarn

Belangenbehartiging Baarn

Nieuwsbrief KBO-PCOB

Zaterdag 05 juni 2021

online lezen

 

 

 

Zorgen over koopkracht vijftigers en zestigers

 

Veel aankomend gepensioneerden zijn mogelijk niet goed voorbereid op hun financiële oude dag. Uit onderzoek van KBO-PCOB blijkt dat zij financieel kwetsbaarder zijn dan de leeftijdsgroepen boven hen. Directeur Marcel Sturkenboom: ‘We moeten alles op alles zetten zodat er geen verloren generatie dreigt te ontstaan. Meer perspectief en ondersteuning is hard nodig voor jonge senioren zonder baan en zonder vermogen.”

De financiële koopkracht van senioren verschilt aanzienlijk, zo blijkt uit onderzoek onder het Nationaal Seniorenpanel in opdracht van KBO-PCOB.

Lees meer

 
 

 

Wees digi-aardig, pas op voor een digitale lockdown

 

Nederland smacht ernaar om weer op pad te kunnen. Het digitale coronapaspoort gaat hierin een belangrijke rol spelen. Maar deze app moet niet ongemerkt een digitale lockdown veroorzaken. Zo waarschuwt Marcel Sturkenboom van seniorenorganisatie KBO-PCOB. Want niet iedere oudere bezit een (geschikte) smartphone.

Lees verder

 
 

 

Senioren: schenk- en erfbelasting moet omlaag

 

Verreweg de meeste senioren (90%) vinden de huidige erf- en schenkbelasting te veel van het goede. Dat blijkt uit onderzoek van seniorenorganisatie KBO-PCOB. Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB: “De reacties op deze belastingen zijn niet mals. Een deel aanvaard dat er nog iets aan belasting wordt betaald, maar waarom zoveel. En sommige senioren noemen het zelfs diefstal. Zij vinden het niet terecht dat er dubbel wordt belast. Over de erfenis of schenking is immers meestal al eerder belasting betaald. Denk aan inkomstenbelasting, vermogensbelasting en onroerendezaakbelasting.”

Meer informatie

 
 

 

KBO-PCOB heeft "prettig gesprek" met informateur Hamer

 

KBO-PCOB is, samen met de seniorenorganisaties NOOM, ANBO en Koepel Gepensioneerden op gesprek geweest bij informateur Hamer. Ook Patiëntenfederatie, Alzheimer Nederland, de Raad van Ouderen en de Landelijke Cliëntenraad waren uitgenodigd.

De informateur wilde graag twee zaken bespreken:
1. Wat moet er op de korte termijn gebeuren zodat ook ouderen goed uit de afgelopen coronatijd komen?
2. En als ouderen weer wat meer perspectief hebben, waar moet dan de aandacht naar uitgaan?

Lees verder

 
 

 

 

 

 

 


Nieuwsoverzicht

Lid worden

Wilt u ook lid worden van KBO Soest? Bekijk alle voordelen door op de onderstaande knop te drukken.

Lid worden

Ons doel

Behartiging van de belangen van haar leden in de gemeente Soest en Baarn.

Contactinformatie

KBO Soest-Soesterberg-Baarn
Postbus 139
3760 AC Soest

info@kbosoest.nl