Belangen Soesterberg

Belangenbehartiging Soesterberg

Belangen Soest

Belangenbehartiging Soest

Belangen Baarn

Belangenbehartiging Baarn

Nieuwsbrief KBO-PCOB

Zondag 10 oktober 2021

KBO-PCOB Verenigingsnieuwsbrief 8 oktober

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB

online lezen

KBO-PCOB Verenigingsnieuws

Informatie voor leden van KBO en PCOB

KBO-PCOB Verenigingsnieuws voor leden KBO en PCOB

U leest de oktober 2021-editie van de nieuwsbrief voor KBO- en PCOB-leden. Met deze maandelijkse nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van wat er speelt in onze vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten.

Informatie voor leden en afdelingen

KBO-PCOB Inspiratietour

Inspiratie in de regio! Vanaf 21 oktober organiseren we ontmoetingsdagen rond de thema’s omzien naar elkaar, digitalisering, zingeving en beweging. Raak geïnspireerd door sprekers zoals Jaap Jongbloed, Peter Faber en Leo Fijen. Ontmoet elkaar én ontvang meer informatie over de Academie!
Op onze website vindt u alle informatie.
Let op! Aanmelden is verplicht i.v.m. de coronamaatregelen, evenals het tonen van een coronatoegangsbewijs.

Meer informatie

Online Inspiratie evenement terugkijken

Het KBO-PCOB Online Inspiratie evenement was een succes, met informatieve en inspirerende programma’s voor onze leden. Tijdens deze dag is de KBO-PCOB Academie feestelijk geopend door Marga van Praag. De Academie is een gezamenlijke beweging van vrijwilligers en geïnteresseerden die elkaar op deze plek vinden en inspireren. Een platform van en voor betrokken senioren! De sessies die gehouden zijn kun je op de Academie nogmaals bekijken en gebruiken voor activiteiten binnen uw afdeling.

Video's Inspiratie Evenement

Lezing veranderingen in de zorgverzekeringen

Zijn uw leden geïnteresseerd in de stand van zaken en de (jaarlijkse) veranderingen in de zorgverzekeringen? En willen ze meer weten over de voordelen van het KBO-PCOB collectief, en tips krijgen om slim om te gaan met de zorgverzekering?

In de lezing van Marcel Woudman, van Achmea - Zilveren Kruis, komen bovenstaande onderwerpen aan bod. Tijdens en na afloop van de lezing kunt u vragen aan hem stellen. Marcel Woudman werkt 20 jaar bij Achmea -Zilveren Kruis en kent de zorgbranche als geen ander.

Praktische informatie
- Minimaal 20 bezoekers bezoekers per lezing
- De lezing is kosteloos en duurt ongeveer 1 uur á 5 kwartier
- Beschikbaarheid van een geluidsinstallatie en een projectiescherm is vereist

Aanmelden
Ben u geïnteresseerd in deze lezing over zorgverzekeringen? Stuur dan een e-mail naar: marcel.woudman@zilverenkruis.nl De lezing plant hij dan in overleg met u.

Stuur een e-mail

KBO-PCOB in de media

KBO-PCOB was veel in het nieuws in de maand september. Zowel online, op social media, als in diverse kranten, tijdschriften, radio- en televisieprogramma’s. KBO-PCOB werd vaak om een reactie gevraagd. Om u daarvan een beeld te geven treft u op de website een overzicht aan van belangrijke, nieuwswaardige momenten.

Lees meer

Webinar brandveiligheid

Op donderdagmiddag 14 oktober is er om 14.00 uur een webinar over brand en rookmelders, georganiseerd door de brandweer en KBO-PCOB. Vanaf juli 2022 zijn rookmelders verplicht in elk woonhuis. De brandweer zal vertellen over het nut en de noodzaak van rookmelders. Ook is een zogenoemd ‘rookhuis’ te zien. U ziet hoe de rook omhoog gaat, zodat duidelijk wordt waar u het beste rookmelders in uw huis kunt ophangen. De brandweer beantwoordt uw vragen en er worden een aantal rookmelders verloot.

Rookmelderteam 
Heeft u rookmelders in huis maar kunt u ze zelf niet plaatsen? Bel dan naar de Nederlandse Brandwonden Stichting: T 0251 - 275 555, en meld u aan bij het rookmelderteam. Een vrijwilliger komt dan op een van tevoren afgesproken tijdstip langs om de rookmelder te plaatsen. Ook geeft de vrijwilliger een aantal handige tips! De plaatsing door de vrijwilliger is gratis.

Aanmelden

Webinar slachtofferhulp

Praktische handvatten voor helpers  
 Afgelopen zomer hielden we een onderzoek over slachtofferschap, ook kwam het helpen van een slachtoffer aan de orde. Veel mensen staan klaar voor hun naasten en voelen over het algemeen veel voldoening als zij een ander kunnen helpen. Maar helpers kunnen ook voor allerlei vragen komen te staan. Reageer ik wel goed? Hoe doen anderen dit eigenlijk? Hoe houd ik mijn grenzen in de gaten? 
Zij zijn wellicht gebaat bij Hulp voor de helpers, een initiatief van Slachtofferhulp Nederland. Daarom organiseert KBO-PCOB samen met Slachtofferhulp Nederland op 10 november van 10 tot 11 uur een webinar over hulp voor slachtoffers. Zowel hulp krijgen als hulp geven komt aan bod. Er worden inspirerende filmpjes getoond en casussen met u besproken. Het belooft een interessante (online) bijeenkomst te worden. 

Aanmelden

Positieve Gezondheid in uw gemeente

De ambassadeurs Positieve Gezondheid hebben de eerste bijeenkomsten bij afdelingen al achter de rug. Ook binnen uw afdeling en gemeente kunt u samen met een ambassadeur senioren laten beleven op welke manier Positieve Gezondheid naar het leven kijkt.
Neem contact op via info@kbo-pcob.nl of kijk op onze academie. Wij brengen u vervolgens in contact met één van onze ambassadeurs.

Lees meer

Directeur Marcel Sturkenboom vertrekt bij KBO-PCOB

Directeur Marcel Sturkenboom vertrekt bij KBO-PCOB. Aanleiding is de plotselinge ernstige ziekte van zijn vrouw. Hij zal haar bijstaan in de periode van langdurige en intensieve behandelingen. Dit betekent dat hij zijn werkzaamheden als directeur KBO-PCOB per 15 oktober afrondt. De procedure voor het vinden van een interim directeur en voor de definitieve invulling van de directeurspositie is inmiddels in gang gezet door het bestuur.


Nieuwsoverzicht

Lid worden

Wilt u ook lid worden van KBO Soest? Bekijk alle voordelen door op de onderstaande knop te drukken.

Lid worden

Ons doel

Behartiging van de belangen van haar leden in de gemeente Soest en Baarn.

Contactinformatie

KBO Soest-Soesterberg-Baarn
Postbus 139
3760 AC Soest

info@kbosoest.nl