Belangen Soesterberg

Belangenbehartiging Soesterberg

Belangen Soest

Belangenbehartiging Soest

Belangen Baarn

Belangenbehartiging Baarn

Speciaal nieuws uitgave KBO/PCOB

Zaterdag 27 november 2021

Extra bericht coronamaatregelen

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB

online lezen

Coronamaatregelen

Vandaag -26 november- was er weer een persconferentie rond corona. Over de nieuwe mededelingen en maatregelen leest u meer op de coronapagina van de KBO-PCOB website.

Lees verder

Facebook

Webinar over de uitgestelde zorg en code zwart

Op  woensdag 1 december verzorgen we een webinar over uitgestelde zorg en code zwart.
Onder leiding van Mariëlle van Oort, hoofd Belangenbehartiging zullen deskundigen in gesprek gaan over de druk op de zorg, uitgestelde zorg en code zwart.

Meld u aan voor het webinar

Facebook

Zet u in voor de zorg

Demissionair premier Rutte riep alle Nederlanders nog eens op, mensen die de juiste kennis of ervaring hebben, mee te helpen in de zorg waar het kan.
KBO-PCOB omarmt die oproep. Bent u gepensioneerd arts, verpleegkundige of op een andere manier medisch onderlegd, meldt u zich dan bij ons. U kunt straks wellicht het verschil maken dat senioren sneller een boosterprik krijgen, of dat bepaalde zorg misschien wel doorgang kan krijgen.

Lees verder

Facebook

Zet het leger in om boosterprikken

De boosterprikken moeten zo snel mogelijk worden gegeven, vinden de gezamenlijke ouderenorganisaties. Het is een goed idee om Defensie hiervoor in te zetten. Voor het einde van het jaar moeten alle 60-plussers die dat willen een derde prik hebben gehad. Nog langer dralen kan leiden tot onnodige sterfgevallen onder ouderen. De bescherming van de eerste twee prikken tegen corona wordt bij deze groep het snelst minder. Het zijn vooral ouderen die, ondanks de vaccinatie, in het ziekenhuis terecht komen met corona.

Lees meer

Beeldbellen om contact te houden

Om vereenzaming te voorkomen riep Rutte ook op om eens wat vaker contact te hebben via andere wegen. Bijvoorbeeld met een kaartje, een telefoontje of via beeldbellen. Dat laatste is natuurlijk een mooie manier om elkaar ook echt te zien.
 
Als u nog niet bekend met beeldbellen bent, of als u het nog lastig vindt en nog wat tips kan gebruiken, dan kunt u gebruik maken van een handige uitleg van KBO-PCOB.

Hoe moet ik beeldbellen


Nieuwsoverzicht

Lid worden

Wilt u ook lid worden van KBO Soest? Bekijk alle voordelen door op de onderstaande knop te drukken.

Lid worden

Ons doel

Behartiging van de belangen van haar leden in de gemeente Soest en Baarn.

Contactinformatie

KBO Soest-Soesterberg-Baarn
Postbus 139
3760 AC Soest

info@kbosoest.nl