Belangen Soesterberg

Belangenbehartiging Soesterberg

Belangen Soest

Belangenbehartiging Soest

Belangen Baarn

Belangenbehartiging Baarn

Nieuwsbrief KBO-PCOB

Zaterdag 04 december 2021

In deze nieuwsbrief onder andere: De meerwaarde van samenwerken met 1 zorgverzekeraar, Stop kredietbeperking op basis van leeftijd, Zet u in voor zorg

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

online lezen

In deze nieuwsbrief onder andere: Meerwaarde van samenwerking KBO-PCOB met 1 zorgverzekeraar, Stille ramp in thuiszorg vraagt om actie kabinet.


De meerwaarde van samenwerken met 1 zorgverzekeraar

‘We bedenken steeds samen oplossingen waarvan onze leden beter worden. Vaak gaat het dan over zaken die nú spelen, maar we kijken net zo goed vooruit, naar de toekomst van de zorg. Want ook voor jonge senioren moet de zorg straks goed, toegankelijk en betaalbaar zijn. Wat hebben onze leden nu en straks allemaal nodig? Wat willen ze en wat werkt goed voor hen? 

Lees meer

Zet u in voor de zorg

De druk op de zorg is enorm groot. Niet alleen ziekenhuizen kunnen het werk nauwelijks nog aan, ook in de thuiszorg, wijkverpleging en verpleeghuizen lopen verplegers tegen hun grenzen aan. Met als gevolg dat bepaalde behandelingen uitgesteld worden, met alle gevolgen van dien. Heeft u een achtergrond in de verpleging of medische zorg, dan kunt u wellicht van dienst zijn.

Lees meer

Stop kredietbeperking puur op basis van leeftijd

Financiële dienstverleners die senioren geen krediet meer verstrekken, doen dat in schrikbarend veel gevallen uitsluitend op basis van leeftijd. Dit is de uitkomst van het meldpunt Te Grijs voor Rood van seniorenorganisatie KBO-PCOB. In de aanloop naar het Tweede Kamerdebat van 8 december over financiële markten vindt KBO-PCOB dat demissionair minister Hoekstra een einde moet maken aan de financiële leeftijdsdiscriminatie. In plaats daarvan zullen banken hun zorgplicht moeten invullen op basis van een inhoudelijke financiële beoordeling van de senior die krediet vraagt.

Lees meer

Stille ramp in thuiszorg vraagt om actie van kabinet

Er is een stille ramp in thuiszorgland gaande en het kabinet moet nu in actie komen, vindt seniorenorganisatie KBO-PCOB in reactie op het verhaal van brancheorganisatie Actiz. Volgens Actiz staan met de oplopende coronacijfers niet alleen de ziekenhuizen onder druk, maar ook de zorg thuis. Ook KBO-PCOB krijgt deze signalen te horen. De combinatie van een grote zorgvraag, het hoge ziekteverzuim en het tekort aan personeel maakt het momenteel een giftige cocktail als het gaat om de juiste zorg op de juiste plek.

Lees meer

Zet leger zo snel en breed mogelijk in voor boosterprik

De boosterprikken moeten zo snel mogelijk worden gegeven, vinden de gezamenlijke ouderenorganisaties. Het is een goed idee om Defensie hiervoor in te zetten. Voor het einde van het jaar moeten alle 60-plussers die dat willen een derde prik hebben gehad. Nog langer dralen kan leiden tot onnodige sterfgevallen onder ouderen. De bescherming van de eerste twee prikken tegen corona wordt bij deze groep het snelst minder.

Lees meer


Nieuwsoverzicht

Lid worden

Wilt u ook lid worden van KBO Soest? Bekijk alle voordelen door op de onderstaande knop te drukken.

Lid worden

Ons doel

Behartiging van de belangen van haar leden in de gemeente Soest en Baarn.

Contactinformatie

KBO Soest-Soesterberg-Baarn
Postbus 139
3760 AC Soest

info@kbosoest.nl