Belangen Soesterberg

Belangenbehartiging Soesterberg

Belangen Soest

Belangenbehartiging Soest

Belangen Baarn

Belangenbehartiging Baarn

Nieuwsbrief KBO-PCOB

Dinsdag 21 december 2021

Fijne feestdagen | Coalitieakkoord

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

KBO-PCOB NU

online lezen

Wij wensen u goede feestdagen!

Coalitieakkoord; wat betekent het voor senioren?

Na negen maanden onderhandelen ligt er een coalitieakkoord van VVD, D66, CDA en ChristenUnie. In het 50 pagina's tellende regeerakkoord 'Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst' worden de hoofdlijnen voor het nieuwe beleid geformuleerd. Wat betekenen die uitgangspunten voor senioren? En hoe gaan we het seniorenbelang behartigen?

Vanuit KBO-PCOB  gaan we de volgende acties ondernemen:

  • We willen met  leden in gesprek over het akkoord. Wat vinden zij ervan? Waar moeten we aandacht aan besteden? Hiervoor gaan we het land in! In januari kondigen we aan hoe we dat gaan doen. 
  • We gaan zorgen dat leden bij de uitwerking betrokken worden
  • We werken samen met andere organisaties als dat ervoor zorgt dat we gezamenlijk een grotere vuist kunnen maken
  • We gaan in gesprek met de politiek.

Lees verder

Omzien naar elkaar!

Seniorenorganisatie KBO-PCOB is aangenaam verrast dat voor het nieuwe coalitieakkoord van Rutte-IV hetzelfde motto is gekozen dat KBO-PCOB al sinds jaar en dag hanteert: Omzien naar elkaar!
Als het toekomstig kabinet het motto gebruikt, dan moet er wel op een juiste manier invulling aan deze woorden gegeven worden.  KBO-PCOB gaat daarom graag het gesprek hierover aan.

Het gehele motto luidt: ‘Omzien naar elkaar en vooruitkijken naar de toekomst’. Woorden waar seniorenorganisatie KBO-PCOB achter staat, want ook wij moeten vooruit kijken.

Lees meer

Mantelzorgwoningen blijven vergunningsvrij

Minister Ollongren heeft toegezegd dat mantelzorgwoningen vergunningsvrij geplaatst mogen worden, óók als volgend jaar de nieuwe omgevingswet komt. KBO-PCOB vroeg hier samen met MantelzorgNL, ANBO en de Patiënten Federatie regelmatig aandacht voor. Alle organisaties zijn dan ook heel blij dat het gelukt is en we niet weer terug gaan naar een situatie dat gemeenten mantelzorgwoningen weer vergunningsplichtig kunnen maken.
De VVD en GroenLinks hebben zich hier hard voor gemaakt. Na verschillende lobbybrieven, debatten in de Tweede Kamer en kritische Kamervragen over de positie van mantelzorgwoningen in de nieuwe omgevingswet, was de minister overtuigd.

Lees meer

Vera verrast, in gesprek met Leo Fijen

Vera verrast ons deze maand met een vlog met Leo Fijen.
Het is een mooi gesprek met aandacht voor: 
het geloof; de vergelijking tussen KBO-PCOB en KRO-NCRV en over het belang van aandacht voor elkaar en de vreugde die dat kan geven.
Het is alweer de 15e vlog van Vera. U kunt alle verhalen vinden op onze website.

Bekijk de vlog

 Heeft u nog tijd in de agenda? Help een ander

Samen met het Rode Kruis, het ministerie van VWS en andere maatschappelijke organisaties doet KBO-PCOB een verzoek aan iedereen die tijd over heeft om hulp te beden.  
In deze fase van corona, is praktische hulp thuis nodig. Denk aan boodschappen doen, rijden naar de vaccinatie-locatie, de kerstboom optuigen of gewoon een praatje maken omdat de muren op de mensen afkomen. Velen zijn al (lokaal) actief en ondersteunen waar mogelijk.  Daar zijn we iedereen zeer dankbaar voor. Mocht u nog iets extra’s kunnen betekenen, meldt  u aan voor Ready2Help, het burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis. 

Aanmelden Ready2Help

Meer nieuwsberichten

65-plussers raken 8% inkomen kwijt als eigen woning als inkomen wordt belast.
Organiseer regionale coördinatiepunten voor zorg thuis en het verpleeghuis.
De nieuwe regeringscoalitie heeft geen oog voor de inkomenspositie van ouderen.
Raad van Ouderen schrijft advies Thuis in de Wijk, nu en straks!


Nieuwsoverzicht

Lid worden

Wilt u ook lid worden van KBO Soest? Bekijk alle voordelen door op de onderstaande knop te drukken.

Lid worden

Ons doel

Behartiging van de belangen van haar leden in de gemeente Soest en Baarn.

Contactinformatie

KBO Soest-Soesterberg-Baarn
Postbus 139
3760 AC Soest

info@kbosoest.nl