Belangen Soesterberg

Belangenbehartiging Soesterberg

Belangen Soest

Belangenbehartiging Soest

Belangen Baarn

Belangenbehartiging Baarn

Nieuwsbrief KBO-PCOB

Zaterdag 19 februari 2022

Denk mee in ledennetwerk |Eerste kamer tegen AOW-ontkoppeling

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

KBO-PCOB NU

online lezen

Van Lokaal naar Landelijk

Prachtig om te horen wat er allemaal lokaal wordt gedaan en fantastisch om te merken wat afdelingen de komende weken richting de verkiezingen nog willen doen. Al deze signalen maakt ons verhaal in Den Haag sterk. Het geeft kleur aan alle plannen; het geeft ons de mogelijkheid om het echte verhaal te vertellen.  
Ondertussen blijven we vanuit de seniorencoalitie (bestaande uit KBO-PCOB, ANBO, Koepel Gepensioneerden en NOOM) druk bezig rond de AOW en de pensioenen en bereiden we ons voor op de beleidsprogramma’s die worden geschreven als uitwerking van het regeerakkoord. Ook dat doen we gezamenlijk. Wat we nog mee doen? Lees de column!

Lees de hele column

Ledennetwerk belangenbehartiging!

Als we al onze krachten bundelen is belangenbehartiging het sterkst. Daarom starten we een netwerk van leden die met ons mee willen denken over de verschillende onderwerpen in de belangenbehartiging. Ook willen we op deze manier de lokale, regionale en nationale lobby aan elkaar te verbinden. Geïnteresseerd? Mail Mariëlle!
Op 4 maart hebben we een online bijeenkomst om onze ideeën voor te leggen.

Mail Mariëlle

Seniorenorganisaties vragen aandacht voor AOW

KBO-PCOB, ANBO, Koepel Gepensioneerden en NOOM gingen met een valentijnskaart op zak op 14 februari naar Den Haag om aan de Haagse politici te vragen wat liefde voor de senioren te tonen. 
Sinds 1980 zijn de AOW en het minimumloon onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar het koppel moet na vier decennia uit elkaar. Het minimumloon gaat met 7,5 procent extra omhoog, maar aan AOW’ers gaat die eenmalige stijging voorbij.

Lees meer

Behoud de apotheekhoudende huisarts!

Zonder de dorpsdokter geen leefbaar landelijk gebied. De Taskforce Oost (apotheekhoudende huisartsen), LHV, V&VN, ActiZ, de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen, Nederland Zorgt Voor Elkaar, KBO-PCOB en ANBO benadrukken in een manifest hoe cruciaal de apotheekhoudende huisarts is om landelijk gebied leefbaar te houden.

Lees meer

Wat deden we nog meer de afgelopen weken?

Onderzoeksraad voor veiligheid spreekt van stille ramp verpleeghuizen.
Erkenning voor bewoners en personeel
Onderzoek in opdracht van KBO-PCOB naar beleving rond internetcriminaliteit.
Lees meer over het onderzoek
Pensioenfondsen staan er beter voor maar geen optimisme over koopkracht.
Mag er later dit jaar worden geïndexeerd?


Nieuwsoverzicht

Lid worden

Wilt u ook lid worden van KBO Soest? Bekijk alle voordelen door op de onderstaande knop te drukken.

Lid worden

Ons doel

Behartiging van de belangen van haar leden in de gemeente Soest en Baarn.

Contactinformatie

KBO Soest-Soesterberg-Baarn
Postbus 139
3760 AC Soest

info@kbosoest.nl