Belangen Soesterberg

Belangenbehartiging Soesterberg

Belangen Soest

Belangenbehartiging Soest

Belangen Baarn

Belangenbehartiging Baarn

Nieuwsbrief KBO-PCOB

Woensdag 25 mei 2022

Lees het laatste nieuws in de KBO-PCOB.NU!

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

In deze nieuwsbrief

Belangenbehartiging
Een update uit Den Haag

Acties
Pas de pensioenwet aan
De gebroken stoeptegel

Nieuws
Technologische ontwikkeling

Activiteiten
Workshop 'de nieuwe wethouder'
Webinar 'nieuwe pensioenwet'

Belangenbehartiging

Het weer in Den Haag

U kent misschien wel het liedje van Conny Stuart Wat voor weer zou het zijn in Den Haag? Nu dat precies is wat we allen dachten in de afgelopen weken. Wat voor politiek weer is het in Den Haag?  Ondanks dat het kabinet op weg is, zien we nog weinig echte plannen. 
Wel is de nieuwe pensioenwet gelanceerd. Samen met de andere seniorenorganisaties hebben we er naar gekeken en komen maar tot één conclusie: het wordt tijd dat het koopkrachtige pensioen er komt, en dus tijd voor actie. We zijn daarom gezamenlijk met de Seniorencoalitie gestart met een petitie: Pas de pensioenwet aan! Zie in het volgende bericht onze actie!

Ondertussen wordt op lokaal niveau hard gewerkt aan colleges van burgemeester en wethouders. We zien dat het hier en daar erg langzaam gaat. Toch willen we weer samen met u aan de slag en houden we 20 juni een online workshop met tips voor lokale belangenbehartiging.
En we doen meer!

Lees verder

Acties

Pas de pensioenwet aan!

De Seniorencoalitie is een petitie gestart waarin aanpassingen worden geëist aan de nieuwe pensioenwet. De Tweede Kamer behandelt het wetsvoorstel hoogstwaarschijnlijk nog vóór het zomerreces, terwijl het nog aan alle kanten rammelt. Tijd voor actie!

Teken de petitie

De gebroken stoeptegel

Uit een peiling onder senioren weten we dat de leefbaarheid van de wijken heel belangrijk is. En constateren we dat hier veel te doen valt. De meeste signalen die we krijgen gaan over gebrek aan onderhoud. Wij willen dat met u aankaarten. Wij vragen u daarom:
stuur ons een foto van wat u ziet in uw gemeente. En vermeld daarbij alstublieft de straat, gemeente en wat u zo ergert of belemmert. Dit kan via de mail of via het formulier. Klik voor het formulier en meer informatie op 'lees meer'.

Mail ons!

Lees meer

Nieuws

Technologische ontwikkelingen

Technologie kan een handig hulpmiddel zijn om het leven te verbeteren en te vergemakkelijken. Dat blijkt ook uit de ervaringen met de applicaties van de Europese AAL-projecten (Active and Assisted Living). ‘Hiermee worden technologieën, vaak apps voor op de telefoon, ontwikkeld om ervoor te zorgen dat senioren langer zelfstandig en gezond thuis kunnen blijven wonen. Onze rol als KBO-PCOB is om te kijken of senioren die ook daadwerkelijk willen en kunnen gebruiken.’ Wij helpen ontwikkelaars kijken door de bril van ouderen. Daar ligt onze impact. Als je iets kan maken wat voor senioren interessant en bruikbaar is heb je iets in handen dat iedereen kan gebruiken.

Lees meer

Activiteiten KBO-PCOB

Help, een nieuwe wethouder

Een nieuw college met een nieuw collegeakkoord. Wat zijn de eerste stappen die je zet? Hoe leest u het akkoord vanuit kansen en waar ziet uw mogelijke drempels? Hoe komt u in het vizier van de wethouder. Tijdens de online workshop op 20 juni om 19.00 uur gaat Marielle van Oort, hoofd belangenbehartiging, graag met u in gesprek. Alle vragen die u heeft, kunt u natuurlijk ook stellen! U kunt zich aanmelden via onderstaande knop. 

Aanmelden

Webinar nieuwe pensioenwet

Het wetsvoorstel voor de nieuwe pensioenwet ligt in de Tweede Kamer die naar verwachting voor het zomerreces zal stemmen over het voorstel. Elders in deze nieuwsbrief heeft u gelezen over de actie die wij zijn gestart om punten uit de wet om te buigen. Meer weten wat de wet precies inhoudt? Doe mee aan ons webinar op 15 juni. Exacte tijd wordt nog bekend gemaakt, houd onze website in de gaten! Aanmelden kan door mail te sturen naar communicatie@kbo-pcob.nl

Stuur een mail

KBO-PCOB

f

t

in

yt

KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein

030-3400600
Info@kbo-pcob.nl
Www.kbo-pcob.nl

Seniorenorganisatie KBO-PCOB

©2022 KBO-PCOB


Nieuwsoverzicht

Lid worden

Wilt u ook lid worden van KBO Soest? Bekijk alle voordelen door op de onderstaande knop te drukken.

Lid worden

Ons doel

Behartiging van de belangen van haar leden in de gemeente Soest en Baarn.

Contactinformatie

KBO Soest-Soesterberg-Baarn
Postbus 139
3760 AC Soest

info@kbosoest.nl