Belangen Soesterberg

Belangenbehartiging Soesterberg

Belangen Soest

Belangenbehartiging Soest

Belangen Baarn

Belangenbehartiging Baarn

100 jarige gefeliciteerd

Zondag 26 juni 2022

100 JAAR  VIER JE MET PATAT MET MAYONAISE!

Bets Elferink vierde op 18 juni jl. haar 100e verjaardag. Deze dag ging voor haar zeker niet ongemerkt voorbij. Uiteraard wilde uw voorzitter Bets ook komen feliciteren. Toen Gusta Borgts (die altijd bij 100 jarigen voor een bloemetje zorgt) een afspraak wilde maken, kreeg ze te horen dat zij natuurlijk welkom was, maar dat zij dan wel patat met mayonaise wilde. Want dat vindt Bets het lekkerste dat er is. Op 24 juni was het zo ver en gewapend met een zak patat en natuurlijk een mooie bos bloemen werd een bezoekje gebracht aan Bets.  Het bezoek werd op prijs gesteld. De bloemen en de patat ook. Aan het laatste werd meteen begonnen anders werd het koud.  Tussen het eten door vertelde Bets hoe zeer ze genoten had van alle aandacht en hoe blij ze was met de vele felicitaties van o.a. het Koninklijk Huis, Het Bisdom en de parochie. Ook de burgemeester was op bezoek geweest en natuurlijk ook de journalisten, die haar heel veel vragen hadden gesteld. “Ze vroegen wel veel hoor! “Bets vertelde ook dat zij een heel goed leven heeft gehad als huishoudster van verschillende pastoors. Een taak die je niet moet onderschatten, want er kwam toch wel veel organisatie om de hoek kijken. Ook koken vond ze fijn. Dan had de pastoor ergens een recept gelezen en dan ging zij het maken. Hoewel het eten in het verzorgingshuis goed is, is het niet zoals het vroeger was. Al die liflafjes. “Ze weten hier niet eens hoe ze “Cocq au vin” moeten maken!

Op de vraag of ze nooit iemand had ontmoet die met haar wilde trouwen vertelde Bets dat er natuurlijk gegadigden waren geweest. Onder andere een melkboer, maar die was weduwnaar en had twee zonen. Om te gaan bemoederen daar had ze geen zin in. Een serieuzere kandidaat was een eigenaar van een kippenfarm, maar die stond in Indonesië en dat vond Bets te ver weg.

“Ach” zei Bets “Onze Lieve Heer heeft mij de juiste weg gewezen en die ben ik gegaan. Ik blijf op hem vertrouwen!”

Op een gegeven moment zei Bets ‘kijk eens in die la daar ligt een pakje met 100 jaar erop’. Het pakje werd gepakt en Bets wilde (zonder bril) alle felicitaties voorlezen. Halverwege nam uw voorzitter het van haar over, want de patat moest op.  Geen probleem voor Bets en na een klein uurtje namen we afscheid. We moesten wel beloven snel terug te komen.

Uiteraard met patat met mayonaise!