Belangen Soesterberg

Belangenbehartiging Soesterberg

Belangen Soest

Belangenbehartiging Soest

Belangen Baarn

Belangenbehartiging Baarn

KBO/PCOB NU

Vrijdag 22 juli 2022

Lees het laatste nieuws in de KBO-PCOB.NU!

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Webversie

  |  Afmelden

KBO-PCOB

Juli 2022

In deze nieuwsbrief

Belangenbehartiging
Zomerreces

Academie
Online bijeenkomst: Veilig met vuur 

Activiteiten
Oproep: denk mee over medische vraagstukken

Acties
De gebroken stoeptegel

Belangenbehartiging

Zomerreces  

Het is politiek gezien rustig nu de vakantie van de Tweede Kamer is aangebroken. Maar ondertussen borrelt het wel. Denk aan de verschillende crises:  stikstof, klimaat, economisch (gezien de oplopende inflatie). Elk moment kan de Tweede Kamer worden teruggeroepen. Maar ook de voorbereidingen voor het nieuwe politieke seizoen zijn gaande. Hoe zit onze zomer eruit? We nemen u graag mee op enkele punten die we de komende weken oppakken.

Denk bijvoorbeeld aan de behandeling van de nieuwe Pensioenwet in het parlement. Wij zullen met de Seniorencoalitie (waarin we samenwerken met ANBO, Koepel Gepensioneerden en NOOM) begin september een petitie met op dit moment meer dan 50.000 handtekeningen aanbieden. Maar we gaan ook in gesprek met Kamerleden en natuurlijk blijven we u informeren over de voortgang.

Ondertussen wordt op lokaal niveau hard gewerkt aan colleges van burgemeester en wethouders. We zien dat het hier en daar erg langzaam gaat. Toch willen we weer samen met u aan de slag en houden we 20 juni een online workshop met tips voor lokale belangenbehartiging.
En we doen meer!

Lees verder

Academie

Online bijeenkomst: Veilig met vuur 

Brand kan iedereen overkomen. Na het ontstaan van brand heeft u slechts een paar minuten de tijd om uzelf en uw medebewoners in veiligheid te brengen. Bent u ouder of minder mobiel? Dan bent u kwetsbaarder als er brand uitbreekt. Een goede voorbereiding (preventie) kan levens redden. Tijdens deze online bijeenkomst leert u wat u kunt doen om brand in huis te voorkomen. 

Doe ook mee op 1 september van 10.30 tot 11.30 via Teams en meld u aan via onderstaande knop.

We openen om 10.15, zodat u alle tijd heeft om in te loggen. Bij vragen kunt u bellen naar 030-3400 600 en helpen we u om in Teams in te loggen.

Meld u aan

Activiteiten KBO-PCOB

Oproep: denk mee over medische vraagstukken  

Vanuit verschillende hoeken wordt KBO-PCOB gevraagd om mee te denken over medische vraagstukken. Dat kan gaan om richtlijnen in de zorg, nieuw beleid, nieuwe protocollen of verdieping op specifieke zorgdomeinen. De vraag hierbij is altijd: kunnen we de blik vanuit senioren hierbij betrekken?  Of: wat moet er anders als we het bekijken vanuit het perspectief van senioren? Inmiddels lopen de aanvragen op en willen we graag een beroep doen op u.   

We gaan een netwerk oprichten van oud-zorgprofessionals die met ons kunnen kijken naar zorginhoudelijke vraagstukken. Uw expertise en ervaring zijn van groot belang om de zorg beter te maken. Vanuit het netwerk kijken we gezamenlijk naar de verschillende aanvragen, verkennen we wat we kunnen inbrengen en wie zitting wil nemen in bijvoorbeeld een klankbordgroep. Door kennis te bundelen kunnen we effectief en inhoudelijk input geven.  

Bent u werkzaam geweest in de zorg en wilt u actief meedenken over zorgvraagstukken, dan vragen wij u om een mail in te sturen naar hoofd belangenbehartiging Marielle van Oort ( marielle.vanoort@kbo-pcob.nl).  

Mail ons!

Acties

De gebroken stoeptegel

Een fietspad met gaten, een kapotte bank in het park, een bushalte die je bijna onmogelijk kunt bereiken… Het zijn van die ergernissen die hoogst ongemakkelijk zijn als je slecht ter been bent. Help ons dit soort gebreken aan te kaarten bij uw gemeente en doe mee met onze actie de Gebroken Stoeptegel. Wij vragen u daarom:
stuur ons een foto van wat u ziet in uw gemeente. En vermeld daarbij alstublieft de straat, gemeente en wat u zo ergert of belemmert. Dit kan via de mail of via het formulier. Klik voor het formulier en meer informatie op 'lees meer'.

Mail ons!

Lees meer

KBO-PCOB

f

t

in

yt

KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein

030-3400600
Info@kbo-pcob.nl
Www.kbo-pcob.nl

Seniorenorganisatie KBO-PCOB

©2022 KBO-PCOB


Nieuwsoverzicht

Lid worden

Wilt u ook lid worden van KBO Soest? Bekijk alle voordelen door op de onderstaande knop te drukken.

Lid worden

Ons doel

Behartiging van de belangen van haar leden in de gemeente Soest en Baarn.

Contactinformatie

KBO Soest-Soesterberg-Baarn
Postbus 139
3760 AC Soest

info@kbosoest.nl